Obećanja Frame Zagreb-Ksaver

10270303_749611478393804_4997798475323299402_n

18. svibnja 2014. godine na Ksaveru se trinaestoro mladih katolika odazvalo Kristovom pozivu ‘“slijedi Me” i dalo svoja Framaška Obećanja. U prekrasnom i svečanom misnom slavlju kojeg je predvodio naš duhovni asistent fra Kristijan Kuhar u koncelebraciji sa četvoricom svećenika, našim župnikom fra Vicom Blekićem, samostanskim odgojiteljem fra Zvonimirom Brusačem, duhovnim asistentom Frame Kaptol fra Milanom Krištom, i gostom iz Austrije fra Mattom Russicom, pet prvih i osam obnova obećanja izrečeno je u crkvi svetog Franje Ksaverskog.

Ovo su bila druga obećanja Frame Ksaver nakon obnove, i mogu reći da su protekla u prekrasnom, ozračju, u ozračju ljubavi i bratstva kakav se može naći samo u Frami.
Nakon godinu dana intenzivnih susreta i druženja došlo je vrijeme da se ponovno pripremimo i obnovimo obećanja dana našoj zajednici, Kristu i nama samima.

Dan prije samih obećanja, u subotu popodne, smo imali duhovnu obnovu koju je predvodio profesor sa KBF-a dr.sc. Ivan Bodrožić. Duhovna okrjepa je protekla u znaku Boga u našim životima. Profesor nam je na vrlo zanimljiv, nama mladima razumljiv, i nimalo „profesorski“ način, osvijestio ulogu Boga u našim životima, i pokazao nam da se Njemu uvijek vraćamo jer je On taj koji ima odgovore na sva pitanja, i dati će nam snage da hodimo kroz život sa hrabrošću i postojanošću.

Nakon kratkog predavanja smo imali pokorničko bogoslužje i priliku za ispovijed te smo duhovnu obnovu nastavili misnim slavljem i klanjanjem u samostanskoj kapelici.
Zahvaljujemo profesoru Bodrožiću na zanimljivoj, elokventnoj i sve u svemu odličnoj duhovnoj okrjepi.
Na sam dan obećanja, u nedjelju, okupili smo se kako bismo u zajedništvu sa župnom zajednicom, braćom framašima i pred duhovnim asistentom na euharistijskom slavlju izgovorili svoje „Evo me“ Kristu i obećali da ćemo Ga slijediti, uz pomoć i po primjeru svetoga Franje. U propovijedi punoj nade naš fra Kristijan poručio nam je da budemo uvijek otvoreni Kristu, da budemo živi svjedoci Božje ljubavi i Istine  te nam je dao do znanja da u Kristu koji nas jača možemo sve.

Nakon misnog slavlja, punog radosti, nade, pjesme i ljubavi, ugostili smo i počastili braću i sestre iz drugih bratstava koji su nas došli podržati i skupa s nama slaviti Gospodina. Ovim putem se i njima zahvaljujemo na tome.

Naposljetku možemo reći da su nam i ova Obećanja bila odskočna daska u daljnjem duhovnom, kršćanskom rastu, kao djece Božje i Kristovih vojnika. Nadamo se da ćemo za godinu dana pogledati u retrovizor i sami sebi reći: „Isplatilo se“.

Pax et bonus!

Zdeslav Begović, Frama Zagreb-Ksaver

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.