Karitativni susret Frama Grada Zagreba

handshake1

U Zagrebu se  u subotu, 16. studenog u crkvi  sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu održao još jedan susret Frama Grada Zagreba uoči blagdana sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda.  Na susretu se okupilo sedamdeset članova Franjevačke mladeži iz deset bratstava.

Ovaj se susret održava već nekoliko  godina i po primjeru  sv. Elizabete i mi smo se odlučili karitativno djelovati u našem gradu te svojim prisustvom, lijepom riječi i osmijehom nekome uljepšati dan.
Susret je započeo u 14.00 sati pjesmom sa Framafesta „Ti si mene prvi ljubio“ te molitvom koju je predvodio fra Vladimir Vidović, duhovni asistent Frame Sveti Duh.

Fra Vladimir se u nagovoru posebno osvrnuo na vjeru te rekao da je vjera snaga koja prožima naš život.
Nakon molitve i blagoslova, rasporedili smo se po grupama i krenuli srca radosna u domove za djecu i domove za starije osobe, svećenički dom, pučku kuhinju i u kliničku bolnicu „Rebro“.
Poslije našeg karitativnog djelovanja, druženja s braćom i sestrama iz drugih bratstava okupili smo se ponovno u crkvi sv. Antuna na Svetom Duhu na krunici i euharistijskom slavlju kao početak proslave 20. rođendana Frame Sveti Duh.

Nakon što dan bude ispunjen do posljednje minute jer si svoje slobodno vrijeme poklonio potrebitima u kojem se sa darovanom braćom trudiš pružiti lijepu riječ,  pomoći u pripremi hrane za beskućnike u pučkoj kuhinji pučkoj, družiti se sa djecom koja svoje dane provode u bolnici,  poslušati savjet jednog svećenika u 94.-oj godini života, mogu samo ponoviti onaj Franjin usklik: “Gospodin mi je dao braću!“

Radost = ljubav ; Ljubav rađa radost, a radost je djelo ljubavi!

Antonija Meštrović, Frama Zagreb -Kaptol

helping-others-post-it-note

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.