Socijalna samoposluga Zagreb: predstava za djecu i sakupljanje namirnica u vrtiću “Siget”

Socka, predstava3

Dana 17.10. volonteri Inicijative za osnivanje Socijalne samoposluge u Zagrebu izveli su predstavu u dječjem vrtiću Siget pod nazivom “Kraljica i prijatelji”. Radi se o kratkoj predstavi prilagođenoj dječjem uzrastu. Osim što će se nasmijati, djeca iz ove predstave mogu izvući vrijedne pouke o darivanju potrebitih i prijateljstvu.

Socka, predstava

Ova predstava dio je niza akcija koje će se održati u vrtićima diljem Zagreba. U svakom vrtiću bit će organizirana navedena predstava, a nakon nje održat će se skupljanje trajnih prehrambenih i higijenskih namirnica. Sakupljene namirnice bit će darovane pučkoj kuhinji Misionarki ljubavi, sestara Majke Terezije u Jukićevoj.

Prema uzoru na udruge koje su osnovale Socijalnu samoposlugu u Rijeci i Vinkovcima, izrazila se želja i pokazala volja da se slična vrsta pomoći organizira i u našem gradu.

Projekt je započeo redovitim mjesečnim klanjanjem u crkvi sv. Križa na Sigetu u organizaciji OFS-a i Frame Siget. Na klanjanju se sakupljaju namirnice koje se potom dijele potrebitima sa područja župe. Klanjanje se održava svaki treći četvrtak u mjesecu. Osim na Sigetu, klanjanje je jednom održano i u župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici u organizaciji Frame i OFS-a Sesvetska Sopnica.

Ovom prilikom, volonteri inicijative htjeli bi pozvati i ostale župe i bratstva da im se pridruže i organiziraju sličnu akciju klanjanja i sakupljanja namirnica u svojoj župi te tako pomognu ovom projektu i potrebitima oko njih.

Vedran Pavlić, Frama Zagreb-Siget

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)