20 godina Frame Čakovec i proslava prvih obećanja

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

FRAMA-20 22.9.2013 19-38-25 2240x1488

„Ovo je ono što želim, ovo je ono što hoću izvršavati svim svojim snagama!

                                                                                                                          (sv. Franjo Asiški)

U nedjelju 22. rujna, 2013., proslavili smo dvadesetu godišnjicu frame Čakovec a osmero mladih  je primilo svoja prva obećanja.

Kako je sve počelo?(Nakon male pauze…!?) U našu župu su došla dvojica  fratara, Marko i Tomo, koji su odlučili ponovno obnoviti framu Čakovec! Ljubili su Kristovom ljubavlju i mladi nisu mogli proći a da se nisu zaljubili u Krista!  Na početku je bilo teško. Na susrete je dolazilo jedva dvoje mladih, no s vremenom se broj povećavao. Danas naša Frama ima preko 30 simpatizera i 12 primljenika od kojih je osmero dalo svoja prva obećanja na godinu dana!

Obred primanja počeo je sv. misom koju je predvodio fra Milan Krišto, uz koncelebraciju petorice  fratara  koji su duhovni asistenti u Framama zagrebačkog područnog bratstva.

Svojim dolaskom uljepšali su nam ovo slavlje framaši iz Sigeta, Kozari Boka, Varaždina, Klanjca, Virovitice, Mađareva i mnogi drugi… Nakon  mise, nastavili smo druženje u katoličkom domu.

Program je počeo pozdravom župnika fra Stanka i njegovim željama za uspjehom (bivšim i sadašnjim framašima) a zatim je ministrica Franjevačkog svjetovnog reda, Martina Subotić, govorila o samim počecima frame i o blagoslovima koji su ih pratili kroz ovih 20 godina!

Nakon uvodnih govora uslijedio je  jedan šaljivi skeč o sv. Riti (kojeg su osmislili stariji i sadašnji framaši) koji je izazvao smijeh do suza kod mnogih prisutnih. U nastavku je pušten  kratki video isječak iz filma “Grecco novi Betlehem” kojeg su snimili naši stariji framaši 2009. godine. Nakon programa smo uz kolače i ostale slastice zajedno plesali, razgovarali  i družili se sa  braćom i sestrama iz ostalih bratstava.

FRAMA-20 22.9.2013 17-29-40 2240x1488

Kakav je osjećaj nakon svega? 

“Slatko je znati da nisam više sam ja, nego sam dio života bez kraja…” Mi želimo još više upoznati  sv Franju, učiti od njega, želimo ljubiti Krista u drugima poput njega! Želimo živjeti u ljubavi!

Ovom prilikom htjeli bi zahvaliti svim svećenicima i časnim sestrama u našoj župi, a posebno našim duhovnim  asistentima fra Tomi i Marku za ove prekrasne dvije godine obnavljanja i što su uvijek bili uz nas! Također hvala našim obiteljima na podršci i FSR- u na svakoj vidljivoj i nevidljivoj pomoći! Hvala svima onima koji su bili i koji će biti s nama na putu do Krista!

” Hvalite i blagoslivljajte Gospodina moga, zahvaljujte njemu, služite njemu u poniznosti velikoj… ! “

Monika Banožić, Frama Čakovec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)