Primanja i obećanja Frame Drniš

1236174_4823418403200_1834527819_n (1)

U nedjelju 1. rujna u župnoj crkvi Gospe od Ružarija održana su primanja i obećanja Frame Drniš. Svečanu Svetu Misu  predvodio je župnik fra Petar Klarić u koncelebraciji s fra Ivanom Lukačem (područni duhovni asistent Zadarsko-šibenskog bratstva), fra Stjepanom Matićem te fra Mariom Radmanom, duhovnim asistentom Frame Drniš koji je predvodio sam obred primanja/obećanja.

U mjesno bratstvo primljeno je sedam novih članova, svoja prva obećanja dalo je osam članova Frame, a dvadesetero ih je obnovilo svoja obećanja.

Za ovaj važan dan framaši su se pripremali trodnevnom duhovnom obnovom koja je uključivala čišćenje okoliša i župnih prostorija u duhu sv. Franje, zaštitnika ekologije, predavanja na temu  „Živjeti vjeru u svakodnevici“ i „Primanja i obećanja Franjevačke mladeži“, pobožnost križnog puta te osobni susret s Isusom Kristom u pobožnosti klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Duhovna obnova završena je pokorničkim bogoslužjem, za sakrament sv. ispovijedi posebno nas je pripremio bogoslov, brat i naš prijatelj fra Lazar Perica iznimnim ispitom savjesti koji je potaknuo svakog pojedinca na razmišljanje o vlastitim grijesima, povezanosti naizgled nespojivih riječi kao što su grijeh i ljubav, o samome Bogu i Njegovoj iznimnoj ljubavi prema neznatnom i grešnom čovjeku.

Snažniji duhom, rasterećeni vlastitih grijeha, vezani samo radosti zajedništva framaši su dočekali dan za koji su se pripremali godinu dana, dan kada će pred Bogom izreći svoje „Evo me!“, obećati da će svoju mladost posvetiti Kristu živeći Evanđelje kao što je to činio naš otac, sv. Franjo.

Sv. misa je započela procesijom u kojoj su framaši u crkvu ulazili noseći tau sa svojim imenom koji su ovjesili na lađu postavljenu na oltar uz tihi insturumental ulazne pjesme „Evo me (na tvojim rukama)“. Ohrabrujuće riječi uputila nam je i predsjednica mjesnog FSR-a Svemirka Matić poručujući da ćemo uvijek biti u molitvi naših sestara. Misno slavlje dodatno su uveličali i gosti iz Frame Knin, Frame Gospe van Grada, Šubićevac te Frame Meterize. Druženje s framašima, sestrama iz FSR-a te ostalim gostima se nastavilo u framaškim prostorijama uz domjenak i sportsku rekreaciju dugo u noć.

Hvala svima koji su bili uz nas kroz cijelu godinu, a posebno na dan primanja i obećanja, hvala svim dobrim ljudima koji su nam pomogli organizirati domjenak za naše goste, sestrama iz FSR-a s našom bratskom animatoricom Irenom Jukić koja nam svake godine priskače u pomoć i pruža veliku podršku, „starim“ framašima Frame Drniš koji ne zaboravljaju na nas i odazivaju se našem pozivu iz godine u godinu. Hvala vam, neka vas prati mir i dobro!

Ivana Kisić-Frama Drniš

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)