Prva obećanja Frame Cernik

Frama Cernik

30. lipnja 2013. u crkvi Svetog Petra apostola u Cerniku održana su prva obećanja Frame Cernik. Nas osmero  obećanika se kroz godinu dana pripremalo za taj dan. Imali smo predavanja, rad u skupinama, radili smo skečeve, humanitarne akcije, išli na susrete, učili o Franji i njegovom životu da bismo njegov primjer mogli i mi slijediti. Iako glasimo kao jedna od najneozbiljnijih Frama, toga dana smo pokazali da i mi možemo biti ozbiljni i savjesni kada je to potrebno. Osam mladih ljudi te se nedjelje obećalo odazvati na svaki poziv dobra, slijediti primjer svetoga Franje i kroz godinu dana pokušati postati bolje osobe živeći svoj kršćanski poziv. Moramo se zahvaliti svim Framašima koji su došli s nama proslaviti taj radosni čin – Framaši iz Klanjca, Okučana, s Kaptola, Sigeta, Dubrave, Kozari Boka (isprike ako smo nekoga izostavili).

Nakon mise koju su služili fra Milan Krišto, Mario Radman, Danijel Maljur i Marino Kuzminski, rasprostrli smo stol pun slavonskih delicija i kolača da nam gosti ne ostanu gladni. Dok su se naši gosti častili, pred obećanicima je bio još jedan važan zadatak – izabrati članove vijeća. Za predsjednika je izabran Matej Curić; potpredsjednica je Ana Posavčević; voditeljica formacije Katarina Curić; tajnik Matija Bakunić; blagajnik Ivan Lucić; a kao moralna potpora tu su i ostali obećanici, Karlo Džidić, Tomislav Oštrić i Tomislav Najhart. Moramo se još jednom zahvaliti svima koji su nas podržali u našoj odluci, našim roditeljima, prijateljima, svim framašima, ali posebna hvala ide našemu duhovnome asistentu, fra Marinu Kuzminskom, što nas je trpio onda kad nitko drugi ne bi, bio nam podrška i rame za plakanje, imao visok prag tolerancije i marljivo nas pripremao za dan obećanja. Uz vedru atmosferu i na misi i na druženju poslije mise, protekao je naš susret, a mi se veselimo novome.

Ana Posavčević, Frama Cernik

2 Comments

  1. Ajd konačno da se nešto i u Cerniku pokrenulo. Dok sam ja išao u srednju školu u NG Frame nije bilo. Lijepo je da danas ima tamo mjesto gdje se mladi mogu okupiti i rasti u zajedništvu. A, onda kada dođete na fakultet u neki veći grad svakako nemojte posustati već ostanite dio Franjevačke mladeži u nekoj od drugih Frama.
    Lijepo je to što su vas došli podržati obećanici iz drugih Frama.
    Puno sreće vam želim i nadam se da će Frama Cernik rasti svakim danom.

    Pozdrav od Novogradiščana i člana Frame Trsat u Rijeci 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)