Obećanja Frame Ilok

Dana 11. svibnja okupili su se iločki i šarengradski framaši u poslijepodnevnim satima u dvorištu samostana i crkve sv. Ivana Kapistrana u Iloku. Donijevši kolače, kiflice i sve ostale slastice pripremali smo doček ostalim framašima. Dan je započeo prekrasnim sunčanim trenutcima, no, nažalost, to nije potrajalo. Uskoro je počela jaka kiša za koju smo mislili da će upropastiti cijeli ‘event’. Na sreću, na misnom nam se slavlju pridružilo ponešto Đakovčana, Borovčana, Županjaca, Vukovaraca, Našičana (ako sam nekoga zaboravila, ispričavam se). Nismo uspjeli popuniti crkvu, ali naši su se glasovi lijepo stopili u divnu harmoniju kojom smo slavili Spasitelja. Devetero nas je dalo obećanje od kojih je troje obnavljalo i šestero prvi put dalo.

Poslije misnog slavlja svi smo se okupili u katakombama gdje smo se počastili. Zatim smo pustili prezentaciju i video spot koji je napravljen prošle godine, a izvrsno je poslužio u ovoj prilici. Uslijedila je pjesma i sati veselja. Neki su zadovoljstvo pronašli u stolnome nogometu.

Neki su pak isto zadovoljstvo pronašli u igri s mikrofonom, dok su treći bili jako zabrinuti. Naime, jaka kiša i nevrijeme uzrokovali su izlijevanje Drljanskog potoka u Iloku koji je poplavio velik dio grada. Mnogim je građanima dvorište bilo puno vode, dok je na putu iz Iloka na jednom dijelu ulice trebalo autom preplivati dvadesetak metara vode. Nadasve jako uzbudljivo (nikad se ne ponovilo). Ovo na slici je zapravo ulica, asfalt je ispod silne količine vode.

Barem će framaši dugo u svome sjećanju nositi obećanja Frame Ilok.

Nikolina Romić, Frama Ilok

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)