Križni put sa sv. Klarom – 11. postaja

Ovaj je križni put po originalnom predlošku Via crucis – Clara napravio vjeroučitelj Ivan Sporinski (nekim framašima poznat pod nadimkom Čiko). Tijekom križnog puta promišljat ćemo o Isusovoj žrtvi  nadahnuti  Franjinim molitvama i Klarinim životom.

Potpuni križni put, sa uvodnim i završnim razmišljanjima i svim postajama možete naći OVDJE.

11

11. ISUSA PRIBIJAJU NA KRIŽ

Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljao te.

Jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

Došao je trenutak da neprijatelji Tvoji zaustave protok ljubavi koja izlazi iz Tebe. Misle da će prikivanjem zaustaviti sve. No, ono je još jedan znak one ljubavi koja ne može biti mjerljiva nikakvim ovozemaljskim mjerama. Ti šutke prihvaćaš i ovu bol. Klara je proživjela četrdeset godina u najvećem siromaštvu. Kroz dugih dvadeset i osam godina je bolovala zagledana očima duha u Tebe, Isuse Kriste,  Iz njezinih se usta nije čulo ni mrmljanje ni jadikovanje. Štoviše, iz njezinih je usta uvijek izlazio svet razgovor, uvijek je zahvaljivala. Što je više bila napadana od  bolesti, to je uvjerljivije Gospodinu upravljala pjesmu zahvalnicu. Samo je tako mogla razapeta na križu svoga života, biti najbliže Tebi. Koliko puta doživimo pokušaj razapinjanja u svojem životu, ali se odupiremo. Koliko puta naše patnje budu zbog osobnog uvjerenja, zbog osobne vjere. Koliko puta čujemo udarce, koliko puta osjetimo razapinjanje poradi toga što smo članovi katoličke Crkve. Za vjeru je potrebna borba, ali u svojoj slabosti odustajemo.  Sav je Klarin život bio razapet. Njena patnja, ali i ne odustajanje i ne prigovaranje svjedočanstvo su njene najveće ljubavi.

Pribijen na križ poručuješ i nama ovdje okupljenima, da u svakoj patnji zajedno trpimo, ali zalog nam je da ćemo s Tobom zajedno i kraljevati. S Tobom nositi bol, s Tobom ćemo se i radovati, s Tobom posjedovati nebesko prebivalište.

IMG_5631_2

MOLITVA:  „Gospodine Isuse Kriste, molimo Te da nam udijeliš milosti, da u svojoj duši i u svome tijelu, koliko je najviše moguće, osjetimo onu bol što si je Ti, slatki Gospodine, podnio u vrijeme svoje pregorke muke. Molimo da  osjetimo, koliko je god moguće, u našim srcima onu neizmjernu ljubav kojom si Ti, Sine Božji, plamtio da dragovoljno podneseš toliku muku za nas grešnike.“ Amen.

Oče naš…… Zdravo Marijo……….Slava Ocu…..

Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.

Neka dođu i na mene
Patnje za me podnesene
Sina tvojeg ranjenog!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.