Križni put sa sv. Klarom – 9. postaja

Ovaj je križni put po originalnom predlošku Via crucis – Clara napravio vjeroučitelj Ivan Sporinski (nekim framašima poznat pod nadimkom Čiko). Tijekom križnog puta promišljat ćemo o Isusovoj žrtvi  nadahnuti  Franjinim molitvama i Klarinim životom.

Potpuni križni put, sa uvodnim i završnim razmišljanjima i svim postajama možete naći OVDJE.

via-crucis-9

9. ISUS PADA TREĆI PUT POD KRIŽEM

Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljao te.

Jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

Kalvarija je blizu, ali za tebe izranjena tako daleko. Svaki tvoj, sada već dosta usporen korak je veliki napor i ponovno se rušiš. Pogled ti je uprt na vrh, na Tvoj cilj. Tamo će biti ispunjena Tvoja zadaća, i to ti daje snage da se dižeš. To je slika svake one čovjekove borbe za ono što nam je najsvetije, najmilije. I kad pomislimo da je sve izgubljeno, onda nas neka nevidljiva snaga  podiže i nosi dalje. Tebe je nosila ljubav prema ispunjenju proročkih navještaja da će doći spasenje palom i posrnulom čovjeku.  Klarin se život približava kraju, a da još nije uspjela dobiti  sigurnost  da će njeno djelo živjeti u svijetu, među njenim sestrama i nakon nje. U očima mnogih  to bi bio čisti poraz i normalan svršetak  Klarinih ” fanatičnih” ideala. No, Klara nije bila obična žena. Ti s pouzdanjem u Onoga koji te u svijet posla ustaješ i nakon trećeg pada. Klara, zagledana u Tvoj lik patnika, ali i proslavljenoga,  s dubokom  vjerom proživljava borbu, i svako iskušenje. Onaj koji je i Tebe iskušavao nije uspio ni nju slomiti. Kao i Ti prkosila je i samoj smrti. I u   večer svoga života prima Potvrdu pravila po kojem će njene sestre do danas biti na putu Tvoje ljubavi. Klara je primjer da samo ono čemu je Isus središte i cilj ima svoj uspjeh i vječnost. Nalazi li se Isus negdje na našem putu? Dozvoljavamo li da on bude potpora našim padovima?

klara1

MOLITVA: “Presveti Oče naš… neka bude u nama jasna spoznaja o Tebi, kolika je širina Tvojih dobročinstava, duljina Tvojih obećanja, visina veličanstva i dubina Tvojih sudova. Probudi u nama otvorenost Tebi, da se s Tobom možemo svakodnevno dizati, da s Tobom kroz kušnje života pobjedničkom pjesmom možemo koracati. Amen.

Oče naš…… Zdravo Marijo……….Slava Ocu…..

Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.

Neka ljubav srca moga
Gori sveđ za Krista Boga,
Da mu u svem omilim!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.