Križni put sa sv. Klarom – 8. postaja

Ovaj je križni put po originalnom predlošku Via crucis – Clara napravio vjeroučitelj Ivan Sporinski (nekim framašima poznat pod nadimkom Čiko). Tijekom križnog puta promišljat ćemo o Isusovoj žrtvi  nadahnuti  Franjinim molitvama i Klarinim životom.

Potpuni križni put, sa uvodnim i završnim razmišljanjima i svim postajama možete naći OVDJE.

kr08
 

8. ISUS TJEŠI JERUZALEMSKE ŽENE

Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljao te.

Jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

Neke uplakane žene daju ti na znanje da nisi ipak sam u nošenju križa. One su sigurno majke koje je ljubav nagnala na ovaj čin. Klarina ljubav prema sestrama bila je znak njenog jedinstva s Bogom. “Kad se radosna vraćala od svete molitve, donosila je s ognjišta Gospodinova oltara tople riječi koje su vedrile srca.” Klara je u svakoj boli i nevolji znala  sačuvati vedro i radosno lice. I ti tješiš uplakane žene. Usmjeravaš ih da postoji veća bol od ove, a to su naši grijesi. Želiš reći da su oni baš uzrok ove patnje, ali poručuješ onima u Jeruzalemu, ali i nama danas da se u njoj prepoznaje i Tvoja ljubav prema svakom čovjeku. Hoćemo li znati uzvratiti na takvu ljubav? Klarina ljubav prema sestrama prepoznaje se u njihovoj brizi oko svoje majke kada je bila bolesna i nepokretna. Klara ih i tada tješi i preporuča živom Kristu u Presvetom Sakramenatu. Hrabri ih da se ne boje jer Bog je s njima i s vjerom u Isusa Krista doći će svaka zaštita. Vidimo li mi u Kristu utjehu i zaštitu kada nevolje dođu blizu i kada se pred nas kušnje svagdanje postavljaju? Dajemo li Kristu svoje uplakano lice da on skida naše suze? Dajemo li mu svoje grijehe da ih ponese na svojim ramenima i olakša i usmjerava naš hod pravim putem?

SaintClare

MOLITVA: “Gospodine, daj nam da više želimo druge tješiti, nego da budemo utješeni; da nastojimo razumjeti druge više nego da nas razumiju; da ljubimo radije nego da budemo ljubljeni. Jer kad čovjek sebe daje, onda prima, kad sebe zaboravi, onda se pronalazi, kad prašta, oprašta mu se. Kada  umiremo sebi budimo se na vječni život. Amen.”

Oče naš…… Zdravo Marijo……….Slava Ocu…..

Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.

Vrelo milja, slatka Mati,
Bol mi gorku osjećati
Daj da s tobom procvilim.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)