Križni put sa sv. Klarom – 7. postaja

Ovaj je križni put po originalnom predlošku Via crucis – Clara napravio vjeroučitelj Ivan Sporinski (nekim framašima poznat pod nadimkom Čiko). Tijekom križnog puta promišljat ćemo o Isusovoj žrtvi  nadahnuti  Franjinim molitvama i Klarinim životom.

Potpuni križni put, sa uvodnim i završnim razmišljanjima i svim postajama možete naći OVDJE.

0000525569_l_0_uek3gz

 7. ISUS PADA DRUGI PUT POD KRIŽEM

Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljao te.

Jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

Preteško je i za Tebe koji si gospodar cijeloga svemira. Pa Ti si i čovjek i želiš tako dati primjer što čovjek sve može učiniti za svoje spasenje. Nalaziš se u trenucima, u kojima je tvoja duša pred velikim izazovom povjerenog joj poslanja. Nalaziš se pred ostvarenjem one zadaće s kojom si došao u ljudsku stvarnost. Ti i sada odgovaraš na  poziv Oca nebeskog. Franjo bijaše Klari “stup, iza Boga jedina utjeha i potporanj, nadahnitelj i pomagač u Kristovoj službi.” Franjo Klari bijaše put prema Kristu. No, njegovom smrću “Franjina biljčica” ostaje sama.  Ona ne posustaje i ta  krhka žena preuzima svu brigu i borbu za Franjin ideal. Ona, svojom ljubavlju, još više Kristovom ljubavlju,  želi ohrabriti i podići sve one koji na njegovom putu dolaze u situacije pada. Tvoje dizanje i nakon ovog posrtanja pod teretom grijeha roda ljudskog, znak je da ustraješ ići do konačne pobjede. Koliki nas padovi vraćaju na naše početke, a samo zato što nestaje onog izvornog pouzdanja i predanja Tebi. Zaboravljamo u svojim padovima da nas Bog vodi i u našoj samoći i ostavljenosti. Pad neće biti  gubitak oslonca samo onda kada smo zagledani u tebe, kada tebe želimo imati na svojem putu. Franjo i Klara su nam u tome svjedoci.

FranjoKriž2jpg

MOLITVA: “Ti si, sveti Oče, kralj neba i zemlje. Ti si dobro, svako dobro, najviše dobro, Gospodin Bog, živi i pravi. Ti si naš vječni život, veliki i uzvišeni Gospodin, svemogući Bog, milosrdni Spasitelj.”

Pomozi nam u našim padovima ostati s Tobom, stopljenim s Tvojim križem u čijem zagrljaju  nas sve privlačiš k sebi i sa sobom vodiš  stazama vječne pjesme koju pjevaju i Franjo i Klara sa svim Tvojim svetima. Amen.

Oče naš…… Zdravo Marijo……….Slava Ocu…..

Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.

 Gleda svoga milog Sina,
Ostavljenog sred gorčina,
Gdje se s dušom odijeli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)