Križni put sa sv. Klarom – 5. postaja

Ovaj je križni put po originalnom predlošku Via crucis – Clara napravio vjeroučitelj Ivan Sporinski (nekim framašima poznat pod nadimkom Čiko). Tijekom križnog puta promišljat ćemo o Isusovoj žrtvi  nadahnuti  Franjinim molitvama i Klarinim životom.

Potpuni križni put, sa uvodnim i završnim razmišljanjima i svim postajama možete naći OVDJE.

sc05oe0

5. ŠIMUN CIRENAC POMAŽE ISUSU NOSITI KRIŽ

Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljao te.

Jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

Želiš pomoć od čovjeka koji bez tebe ne može ići pravim putem. I tu je Tvoja veličina. Ti nas toliko ljubiš da u ovoj gesti pokazuješ koliko vrijedimo u tvojim očima. Želiš našu pomoć, naše trošenje za Tebe.  I Klarin se život trošio u ljubavi za Isusa. Bila je izvor Božje snage i blagoslova. U njoj je plamtio misionarski, karitativni žar, koji je ostvarila služeći svojim bližnjima, napose sestrama.

Franjo je “znao da ona posjeduje veliku savršenost i cijenio je njene kreposti.” Stoga se nije ustručavao tražiti od nje pomoć u važnom trenutku svoga opredjeljivanja, da li se posvetiti samoći ili aktivnom apostolatu. Klara kao čuvarica poziva “Idi i popravi mi kuću…” usmjerava ga na izvorni način evangeliziranja.

Želiš nas, prihvaćanjem pomoći u nošenju križa,  usmjeriti evanđeoskoj jednostavnost koja se očituje u davanju i primanju pomoći, u bratskoj ljubavi, savjetovanju i suradnji. Pokazuješ nam da možemo svoj rad i svoje patnje sjediniti s tvojim križem. Otvaraš nam oči i srce duha da samo s tobom, s tvojom pomoći i našom suradnjom možemo graditi svoj život. Šimun je bio umoran od cjelodnevnog rada, ali udioništvom u tvojoj patnji njegov umor postaje blagoslov i odmor.

SaintClare

MOLITVA: “Svemogući, vječni, pravedni i milosrdni Bože, daj da mi slabi iz ljubavi prema Tebi vršimo ono što znamo da Ti hoćeš, i da uvijek hoćemo ono što se Tebi sviđa, da iznutra rasvijetljeni i prožeti žarom Duha Svetoga, uzmognemo slijediti stope Tvoga Sina.” Daj nam u evanđeoskoj ljubavi prepoznati trenutke davanja, ali i primanja. Amen.

Oče naš…… Zdravo Marijo……….Slava Ocu…..

Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.

Tko protužit neće s Čistom,
Kada vidi gdje za Kristom
Razdire se srce njoj.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.