Križni put sa sv. Klarom – 4. postaja

Ovaj je križni put po originalnom predlošku Via crucis – Clara napravio vjeroučitelj Ivan Sporinski (nekim framašima poznat pod nadimkom Čiko). Tijekom križnog puta promišljat ćemo o Isusovoj žrtvi  nadahnuti  Franjinim molitvama i Klarinim životom.

Potpuni križni put, sa uvodnim i završnim razmišljanjima i svim postajama možete naći OVDJE.

isus-i-ma

4. ISUSOV SUSRET S MAJKOM

Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljao te.

Jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

I u ovom teškom trenutku ti ne možeš izbjeći susret s Majkom. Ona želi majčinskom privrženošću dijeliti s tobom i ovu bol. Osjeća se ovdje duboka ljubav Majke i Sina – Sina i Majke koji su na istom putu.

Nekoliko mjeseci nakon svoje stigmatizacije na La Verni, Franjo dolazi u Sv. Damjan. Duša mu je tada proživljavala duboku tamu, bol i iskustvo Raspete Ljubavi. Njegov susret s Klarom bio je novi susret Isusa i Marije, dviju velikih ljubavi. U onoj svjetini na putu prema Kalvariji jedino tvoja Majka razumije sav misterij kojega kao i sve događaje iz tvojega života s ljubavlju pohranjuje u srcu. Dogodilo se tada iskustvo punine patnje, ali i božanske ljubavi. Iz susreta Klare i Franje koji nosi biljege Isusove u Klari jača i raste ljubav prema Spasiteljevim ranama. Otkrivajmo tu ljubav u svakodnevnim zajedništvima naših obitelji – posebno u teškim trenucima. Neka Raspeta ljubav, Krist, bude poveznica svakog nerazumijevanja, neka on bude ohrabrenje svim majkama koje gube bitku majčinske i obiteljske ljubavi.

sv-klara-i-franjo

MOLITVA: “Svevišnji, svemogući, Gospodine dobri, Tvoja je hvala i slava i čast i blagoslov svaki. Tebi to jedinom pripada, Svevišnji, dok čovjek nijedan dostojan nije ni da Ti sveto spomene ime.” Ufamo se u Tebe i zazivamo Te da  čuvaš sve  majke i pošalji im najizvrsniju zagovornicu i odvjetnicu. Pomozi im da stopljene s bolima tvoga srca mogu izvršavati svoju majčinsku zadaću i ulogu, koju si im već u stvaranju podario. Amen.

Oče naš…… Zdravo Marijo……….Slava Ocu…..

Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.

Koji čovjek ne bi plako
Majku Božju videć tako
U tjeskobi tolikoj.

 

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.