XVI. skupština Zagrebačkog područnog bratstva Frame

Skupština se održala u Zagrebu, pri samostanu Svetoga Leoploda Bogdana Mandića u Dubravi, od 8. do 9. ožujka 2013. Nakon molitve i usvajanja zapisnika XV. Skupštine osvrnuli smo se na proteklo razdoblje kroz izvješća članova područnog vijeća. U radu po grupama raspravljali smo o problemima unutar bratstva te o njihovim mogućim rješenjima. Dotakli smo se teme komunikacije unutar mjesnih bratstava i prijenosa funkcija sa starog na novoizabrano vijeće. Framaši su izrazili i svoju zainteresiranost za rekreacijske susrete Frame koji bi se održali na mjesnoj i/ili područnoj razini, a koji bi pripomogli međusobnom zbližavanju. Područni vijećnici Katarina Posavec i Domagoj Rogina uputili su nas u smjernice za osnivanje novog mjesnog bratstva Frame, s obzirom na to da u našem području postoji 7 bratstava u obnovi i 2 u osnivanju, što nas sve raduje.

XVI. Skupština Zagrebačkog područnog bratstva

Uslijedilo je planiranje nadolazećeg razdoblja u Zagrebačkom područnom bratstvu, tijekom kojeg su, između ostalog, izglasane i promjene termina Hoda Frame te Područnog duhovnog kapitula i Područne skupštine. Dotakli smo se i koncepta same Skupštine i zaključili da nam je duhovni sadržaj itekako potreban. Frama je prvenstveno Božja zajednica, odnosno bratstvo, te je stoga svaki poticaj Duha Svetoga i više nego dobrodošao. U tim trenucima tišine i promišljanja lakše se prepustimo Njegovom djelovanju, jer „Ako Gospodin kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji“ (Ps 127).

XVI. Skupština Zagrebačkog područja Frame

Na kraju bih željela zahvaliti domaćinima Župe svLeopolda Bogdana Mandića i njihovom gvardijanu fra Ivici Vrbiću na izuzetnom gostoprimstvu – što su nas obilato snadbijevali kolačima, hranom te srdačnošću.

Tekst: Helena Horvat, Frama Varaždin

Fotografije: Ivona Letica, Frama Bjelovar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)