Letak o zdravstvenom odgoju

hrvatski-biskupi

Draga braćo i sestre,

vjerujem da ste svi već upoznati s uvođenjem zdravstvenog odgoja u naše škole te lošim i opasnim stranama 4. dijela tog programa Spolna/rodna ravnopravnost i odgovorno seksualno ponašanje. U svrhu toga su se oglasili i naši biskupi brinući se, kako za Crkvu tako i za budućnost cijelog našeg naroda. Zato vas pozivam da pročitate njihov letak upućen svima nama i saznate koje su to loše strane ovog programa kojim će se podučavati neke od vas, vašu mlađu braću i sestre, vašu djecu jednog dana te buduće framaše. Nakon što pročitate letak, isprintajte ga ili kopirajte u što više primjeraka te slobodno dijelite drugima, proslijedite mailovima, stavite na svoje Facebook profile, blogove ili širite bilo kojim drugim načinom jer važno je što više ljudi informirati i pokazati im istinu. Ovako loš i nedemokratski uveden zdravstveni odgoj, je opasnost ne samo za pojedince već i za sve nas. Stoga, budite ta pozitivna promjena koja je potrebna Hrvatskoj, budite ta snaga koja će donositi dobro, budite primjer demokracije i pokažite što to znači demokratski djelovati na dobrobit svih!

Dakle, što napraviti?
1. Pročitaj letak (http://www.hbk.hr/l_z_odgoj.pdf)
2. Proslijedi ga drugima (na što više i što kreativnijih načina, to bolje. Samo nebo je granica  )
3. Informiraj se  i popričaj o ovome sa svojim  roditeljima (ukoliko ste maloljetni, neka vam daju odobrenje da sudjelujete u svemu ovome. Treba poštivati roditelje).
4. Za sve koji žele znati više, te se više aktivirati, neka se informiraju na http://zdravstveniodgoj.com/

Premda ostale dijelove zdravstvenog odgoja (živjeti zdravo, prevencija ovisnosti, prevencija nasilničkog ponašanja) podupiremo i smatramo ispravnima i potrebnima, moramo primijetiti da je zadnji (spolna/rodna ravnopravnost i odgovorno seksualno ponašanje) neznanstveno utemeljen te promovira rodnu (gender) ideologiju koja je sama po sebi destruktivna za pojedinca i društvo.

Hrabro i mudro idite naprijed! I ne zaboravite u sve to uključiti Boga.

 Ivan Bambir, nacionalni predsjednik  Franjevačke mladeži

teol1thumb

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.