Gdje je zapeo Božić?

Najludji Bozic_thumb

Svake godine nekako sve više i više se odmičemo od Božića. Prepuštamo se brigama što kome kupiti, koga razveseliti, šta obući? Tim brigama lagano gasimo plamen rađanja Krista u našim srcima, te se udaljujemo od istinske radosti Božića.

Često i zaboravljamo što slavimo na Božić. Krist često ostane i bez čestitke za svoj rođendan, bez dara, bez torte (znam da je nezgodno napravit tortu sa preko 2000 svjećica, ali opet…). Jednostavno Krist ostane kratkih rukava! On je već lagano u većini slučajeva izbačen sa slavlja svog rođendana. Zaboravimo Ga! A i ono sporno “blagdani” nekako gura Božić iz medija da se ostali ne uvrijede! Ono “vrijeme darivanja” – je ispravno, ali ne vrijeme ludog kupovanja po ludim popustima! Nije ni ludi provod na Badnjak ili Božić, nije boca Jacka na stolu i nekom zadimljenom prostoru! A nije ni onaj crveni dida na bijelom bradom! Nije! Pa osvijesti si kršćanine što je Božić. Osvijesti!

Većina od nas smatra da je Božić najradosniji blagdan, pun boja, darova, smješka, a i Liturgija je “zabavna”. Pa hajdemo i mi malo raditi na onome “Dođi kraljestvo Tvoje” i uveseliti nekog dobrim djelom, sjetiti se zaboravljenog i usrećit nesretnog, pa to lagano na Badnjak zapakirat i staviti pod bor i dat Kristu kao dar za Božić – To će Mu bit jedan od najljepših darova.

Pustite duh Božića u Vaša srca!
Blagoslovljen Božić!

5 Comments

 1. Kako je ovo istrošena tema da mi više postaje kao svakodnevna, molio bih urednike da dobro pogledaju što puštaju i što se piše trebalo bi zadati nekakve normative i kvalitetu.

  Jer danas nam se nameću odgoji koji ometaju naš razvoj kao katolika i mladeži, dijeca nam se smrzaju na -196˚C, Vjeoronauk nam se izbaciva iz škola…

  Ovakvi tekstovi samo daju razloge neprijateljima da pod velom ” neupućenih ” proguravaju svoj svjetonazor i pljuju po nama.

  HVALA NA RAZUMJEVANJU!

  1. U tome i je problem što nam je sve postalo svakodnevno i više nema razlilke u ničemu 🙂 pa ona Isusova niste od svijeta, ali živite u svijetu koliko je vrijedna danas? I malenibrat pokazuje da smo ne samo u svijetu već se i poistovijetili s ovim svijetom 🙂 ma zapravo svaka riječ Isusova se ostvaruje pa će tako i ona: Kad ponovno dođem hoćem li naći vjere na zemlji 🙂 s druge strane istinita je i ona NE BOJ SE STADO MALO! Pa što da žele izbaciti vjeronauk iz škole???? Zar to drži vjeru u Hrvatskoj? Koliko je vjeronauk u školama donio dobra toliko je i razvodnio neke stvari 🙂 ali na greškama se uči 🙂 I ne vidim baš da se djeca smrzavaju. Uvijek je bilo onih koji žele ČUTI i POSLUŠAT, kao i onih koji su ZATVORILI SVOJE UŠI pa ne čuju 🙂

   1. Slažem se z malim bratom. O ovome se često priča v ovom smislu i to da kak je to loše, kak je tu zapravo Isusek, a ne Deda Mraz itd. i dodal bi da budući da je ovo kak i mali brat veli “istrošena tema”, čemu znova mlatiti po njoj? Nit nosi novu informaciju, a nit kakve upute.

    Citiral bi Jakovljevu poslanicu: Ako su koji brat ili sestra goli, bez hrane svagdanje, pa im tkogod od vas rekne: “Hajdete u miru, grijte se i sitite”, a ne dade im ono sto im je potrebno za tijelo, kakva korist od toga?

    Čemu uvek znova pričati da je ovo loše, to je očito valjda većini koja zalazi na ove stranice, a onima kojima nije jasno, verojatno niti ne zalaze tu.

    Ovo dok se veli “…hajdemo…uveseliti nekog dobrim djelom, sjetiti se zaboravljenog i usrećit nesretnog” to je isto ko da veliš ajde idemo biti dobri ljudi. Kak? Zakej? Nije bitno, samo idemo, desilo se bu samo od sebe :S. Ak se već ide pričati da se nekaj ide delati, mislim da bi bilo bolje reći nekaj tipa: “E, ljudi, idemo se najti v to i to vreme na tom i tom mestu i idemo v taj i taj dom, trenutno nas dojde tolko i tolko, a vi drugi koji ovo čitate sto dojdite. Nakon kaj pomognemo ljudima tam, moremo se iti družiti, kartati, kaj ja znam kaj već i super bu i nama i njima i svima skup.”

    RES, NON VERBA!

 2. DISKRIMINACIJA NE MUSLIMANA NA TUZLANSKIM FAKULTETIMA SE NASTAVLJA. ISPITI SU PONOVNO ZAKAZANI ZA BOŽIĆNE BLAGDANE!

  Iako je prije izvjesnog vremena gospoda sa Tuzlanskih fakulteta tvrdila da nema ispita za blagdane činjenice govore suportno. Ispita nema za bajram, ali ima za svaki Božić.

  Visoko obrazovane osobe koje vode tuzlanske fakultete sigurno nisu nenamjerno zakazali te ispite na dane kada su studenti u čitavoj europi slobodni uživati u blagdanima a fakulteti zatvoreni! Ovima je očito cilj UKRASTI BOŽIĆ i božićne radosti katolicima koji pohađaju ove fakultete, a njih ima od Posavine do Mostara.

 3. Ovaj tekst bi trebao biti poticaj ostalima…na činjenje dobroga..iz prve ruke mogu reći da mi je ovo bio najljepši badnjak do sada jer sam ga navečer provela u dijeljenju večere u prihvatilištu za beskućnike… 🙂 S onima koji nemaju ništa…i drago mi je da jesam.. 🙂 to je bio moj poklon njima i dragom Isusu.. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)