Poziv na sudjelovanje u akciji “Ne dirajte im djetinjstvo!”

‘Smatramo da ovakav zdravstveni odgoj, koji je trenutno nametnut svim hrvatskim školarcima, nasilno narušava miran i prirodan tijek odrastanja, oduzima djeci djetinjstvo.”, kažu mladi koji su,  spontano okupljeni i neformalno ujedinjeni pod nazivom “Nepomireni”, odlučili reagirati na problem uvođenja  zdravstvenog odgoja u škole. Sporan je samo četvrti modul spomenutog zdravstvenog odgoja pod nazivom “Spolna/rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje” u kojem se propagiraju masturbacija, pornografija i rodna ideologija, zanemaruje moralni aspekt spolnog čina, indirektno potiče promiskuitetno ponašanje i  ranije stupanje u spolne odnose, predstavljaju različiti pogledi na pitanje abortusa i općenito negira većina općekršćanskih vrijednosti.

U nastavku se članka možeš informirati o načinu na koji i ti možeš sudjelovati u ovoj akciji. Važno je napomenuti kako ona ne kreće iz jedne konkretne zajednice i da su na sudjelovanje pozvani svi koji se slažu s istom, pa tako i mi – framaši. Neki od gradova-sudionika  su:  Slavonski Brod, Osijek, Šibenik, Rijeka, Zagreb, Split… Ukoliko si zainteresiran/a za sudjelovanje (na bilo kakav način svojstven akciji) javi se na nepomireni@gmail.com i hrabro djeluj!

„Ne dirajte im djetinjstvo!“ je mirni prosvjed igračaka sudionika, kao simbol djetinjstva koje se uvođenjem ovakvog zdravstvenog odgoja u škole prekida. „Najdraže vlastite igračke, koje smo čuvali za našu djecu, vadimo prijevremeno iz podruma i u ovom ih ključnom trenutku zalažemo za djetinjstvo onih koji ga danas trebaju živjeti.“, kažu organizatori.

“Naše igračke će prosvjedovati na Markovom trgu u srijedu 05.12. od 15 do 18 sati te istovremeno na drugim adresama u brojnim gradovima diljem Hrvatske. One će govoriti o našem djetinjstvu te kako isto i ništa manje ne tražimo i za današnja djetinjstva. Time tek zahtijevamo poštivanje Ustavom zajamčenih prava roditelja na samostalno odlučivanje o odgoju svoje djece. Zahtijevamo i poštivanje pravne procedure uvođenja nastavnog programa u školski kurikulum te znanstveno utemeljen program, a ne populističke priručnike kao nastavnu literaturu, bez obzira na ideologiju koju program suptilno ili otvoreno namjerava propagirati.”

Pokažimo im kažiprst!

Uključi se u ovu potragu naših igračaka za demokracijom!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.