Gostovanje don Damira Stojića u Imotskom

Frama Imotski pozvala je don Damira Stojića, studentskog kapelana u Zagrebu i iznimnog karizmatičnog svećenika salezijanca, da održi jedno predavanje framašima, ali i svim mladima koji su ga željeli slušati, a čiji je broj bio velik. Don Damir se srdačno odazvao pozivu i na Dušni dan (petak, 2.11.) došao kako bi dao jedno „svjedočanstvo“, kako je sam rekao.

Budući da je ovo Godina vjere, na početku se dotakao te teme i sve prisutne pozvao na istinsko življenje vjere. Govorio je i o životu nakon smrti osvrnuvši se na Katekizam i istaknuvši da je spasenje ono nešto što veže cijeli nauk Katoličke crkve. Na kraju je progovorio i o odnosima u braku i predbračnim odnosima kada je mlade pozvao na predbračnu čistoću. Svoje predavanje upotpunio je i nekim primjerima iz vlastitog života koja su mladima još više približila njegove riječi.

Don Damir je imao i jednu posebnu poruku za mlade. Poručio im je da prihvate ovaj trenutak i da se ne boje. Rekao je da su strahovi danas veliki, ali da se ne treba bojati te da je jako uzbudljivo danas biti kršćanin zbog svega onoga što ugrožava našu vjeru. Tu je na prvom mjestu istaknuo komoditet kao glavnu opasnost.

„Svjedočanstvo“ ovog svećenika salezijanca uistinu je oduševilo sve prisutne koji su ga popratili burnim pljeskom. Njegove riječi, jednostavne, a izrečene s puno žara, dotakle su sve nas. Fra Kristian Stipanović, gvardijan imotske župe i duhovni asistent Frame Imotski, izrazio je želju da don Damir Stojić ponovno dođe u Imotski čemu se svi iskreno nadamo.

Daniela Todorić, Frama Imotski

1 Comment

  1. Don Damir uvijek jako dobro govori i jasno svjedoči svoju vjeru. Slušao sam ga nekoliko puta u Zagrebu i uvijek je potaknuo ljude na razmišljanje o životu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)