Primanja i obećanja Frame Rožat

U nedjelju 14.listopada 2012.g. mladi iz Frame Dubrovnik – Rožat okupili su se kako bi se primili u bratstvo, dali ili potvrdili svoja obećanja življenja po uzoru na svetog Franju.
Preko svete mise u Franjevačku mladež primljeno je 9 novih članova, 6 članova je po prvi put dalo svoje obećanje, a svega 3 člana je ponovno potvrdilo svoje obećanje.
Misno slavlje predvodio je fra Josip Sopta, ujedno i duhovni asistent mladih Framaša, koji je tijekom misnog slavlja ljudima pobliže objasnio sami pojam Frame, sudjelovanje u toj maloj zajednici i značenje svetog Franja, koji je svojim životom uzor svim franjevcima, pa tako i framašima.
Nakon propovijedi predsjednica mjesne Frame Ivana Gleđ prozvala je sve primljenike i obećanike koji su pred oltarom izrazili i ponovno potvrdili želju da nastave svoj put formacije u Frami. Kao simbol njihovih želja svi framaši su primili znak tau, poznati znak među framašima.
Ovom njihovom slavlju nazočili su i predstavnici područnog vijeća, potpredsjednik Pero Mihaljević i voditeljica formacije Perina Granić, te ujedno i članica Frame Đakovo, koja se odlučila nastaviti svoj put u Frami Rožat.
Frama Rožat sada broji 18 članova, uz 3 simpatizera koji se spremaju započeti svoj put formacije u Frami sljedeće godine.
Nakon svete mise održani su i izbori mjesnog vijeća. Obred izbora vijeća započeo je blagoslovom duhovnog asistenta i čitanjem poticajnog teksta iz evanđelja. Neki su dobili iste službe kao i protekle godine, a neki nove.
Nakon izbora slijedila je zajednička večera nakon koje su framaši i njihovi gosti zajednički kroz pjesmu proslavili tadašnji dan i nastavak njihovog djelovanja.

Ivana Gleđ, Frama Dubrovnik-Rožat

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.