Framaši iz Sesvetske Sopnice hodočastili u nekoliko svetih mjesta diljem BiH

Ovog je srpnja 20-ak članova mjesnog bratstva Franjevačke mladeži  Župe Svete Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici pošlo na svoje prvo hodočasničko putovanje i duhovnu obnovu od njena osnutka 10. lipnja. Glavno odredište bilo je Svetište Kraljice Mira u Međugorju.

Predvođeni duhovnim asistentom fra Stipom Karajicom, framaši su tijekom subotnjeg programa u Međugorju obišli dobro poznata mjesta: brdo Križevac, Brdo ukazanja, zajednicu Cenacolo te bili gosti radiopostaje Mir u njihovim novim prostorijama. Večernji program otpočeli su ispovijeđu kod župne crkve Sv. Jakova, nakon koje je uslijedilo svečano misno slavlje na otvorenom pred više stotina vjernika iz raznih krajeva Europe i svijeta.

Skupina hodočasnika, čiji korijeni uglavnom potječu upravo iz Bosne i Hercegovine, u nedjelju je bila poseban gost franjevaca iz Župe svetog Petra i Pavla u Mostaru, gdje je animirala jutarnju svetu misu pjevanjem i čitanjima. Domaćin fra Iko Skoko, zajedno sa svojom subraćom, Sopničanima je ispričao povijest franjevaštva na ovim prostorima te pokazao prostorije obnovljene samostanske knjižnice.

Poslije obilaska užeg centra Mostara i Staroga mosta, mladi su se uputili prema Rami, gdje su obišli Franjevački samostan te muzej na Šćitu. Dvodnevno hodočašće upotpunili su i posjetom Svetištu svetog Ive u Podmilačju, nakon čega su sretno i sigurno, duhovno obogaćeni, stigli svojim domovima.

Josip Tolić – Frama Sesvetska Sopnica

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.