Radost isčekivanja prvog Hoda

na hodu

Kažu, tko čeka taj i dočeka. Pa evo, nakon podužeg iščekivanja i ja sam dočekala svoj prvi Hod. Hod prema Asizu pod geslom ” Ti si ljepota ” koji za mene predstavlja savršenu i jedinstvenu priliku za susret s Gospodinom zajedno s tolikim mladim ljudima.

I dok većina mojih vršnjaka ovaj dio godine provodi po noćnim klubovima, moru i drugim destinacijama, ja sam izabrala drugi put, put prema Porcijunkulskom oprostu. Iako me u početku plašila sama pomisao na hodanje i kilometražu koja se prijeđe svaki dan, s obzirom na suce koje prži, nisam odustala jer kako bi ubirao plodove moraš se i žrtvovati, kako bih iskusila nadu i radost potrebno je hodati, ići prema cilju.

Koliko god nevjerojatno zvučalo više me vesele žuljevi koje ću dobiti, razgažene tenisice, kilometri prijeđeni po ovo vrućini, molitva i najvažnije, plod svega, to što se nadam da će me ovo naučiti strpljivosti i da ću osjetiti Božju blizinu. Vjerujem da je i sam cilj ovog puta blizina i život s Isusom, stoga na Njegovom putu nema predaha.

Iva Plavčić, Frama Šibenik – Meterize

na hodu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)