Prvi rekreativni susret Osječkog područja [FOTO]

U subotu 09.06. u Sikirevcima održan je Prvi rekreativni susret Osječkog područnog bratstva. Na susretu je sudjelovalo oko sto pedeset mladih iz cijelog područja. Započeo je misnim slavljem u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u gdje smo obnovljeni i osnaženi našim Ocem krenuli radosno u novi dan.

Nakon Mise domaća Frama napravila je kratko razgibavanje uz Pačji ples kako bi se framaši opustili i spremili za dan koji slijedi. Poslije plesa slijedile su različite igre: skakanje u vreći, napravi što duže uže, nošenje jaja na žlici itd. Tada su framaši iskazali svoje sposobnosti i osvojili bodove za svoju Framu.

Nakon igara započeli smo sa nogometnim turnirom za dečke gdje su oni podjeljeni u ekipe odmjeravali svoje snage, dok su se cure zabavljale graničarom. Tada su igre prekinute ručkom gdje smo odahnuli od sunca i opuštali se u hladu uz hranu i piće. Poslije okrjepe uslijedio je nastavak turnira u nogometu i graničaru. U ostatku dana svatko je uživao na svoj način. Netko uz spomenuti nogomet ili graničar, netko je pjevao ili svirao, netko je vodio ugodne razgovore sa prijateljima koje nije dugo susreo.

Svatko tko je imao volju i želju uključiti se i dati sebe u ovaj susret, to je mogao napraviti i provesti jedan lijep i ugodan dan sa dragim ljudima. U kasnom poslijepodnevu, nakon što je turnir priveden kraju i nakon što su dodjeljene diplome svim Framama koje su sudjelovale, polako smo se rastajali sa osmijehom i radošću što smo ovome danu uzeli svu ljepotu koju nam je ponudio. On nam je još jednom pokazao koliko nas voli i zbog toga će nam ovaj susret svima ostati u lijepom sjećanju.

Katarina Nikolić, Frama Sikirevci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.