Pedesetnica – Hrabro uz Duha!

Moćni Trojac; Otac, Sin i Duh. Prisutnost Presvetog Trojstva u svakom trenutku čovjekova života. Doista prekrasna spoznaja. Svaki dan je izazov, a uz Njih je svaki pobjedonosni. Otac te ljubi i daje Sina u svijet za tebe. Otac te ljubi i daje ti Duha svog. Dar se ne odbija, pogotovo onaj koji je iz bezuvjetne i bezgranične ljubavi, onaj kojeg ti poklanja sama Ljubav.

Vrijeme je Duha!

Ključno pitanje je: “Tko je Duh Sveti?” zatim slijede pitanja: “Prepoznajem li ja Duha? Osjećam li Njegovu prisutnost? Jesam li svjestan kolika je Njegova važnost?” Duh je “vjetar koji puše gdje hoće“. Sveprisutan, moćan… On je Branitelj, Utješitelj, Odvjetnik – riječi koje imaju svoje značenje. To značenje i uloga onoga koji tješi, brani, čuva i daruje se ispunjava.

On je Duh koji je prisutan kao vjetar, kao čudesni rasplamtjeli jezici, kao čista, nježna golubica koja ima moć leta. To je Njegova čar. Kad čitaš, Duh Sveti čita. Kad pjevaš, Duh Sveti pjeva. Svaka tvoja osvojena medalja je Njegova medalja. Tvom uspjehu temelj je Duh. Tvoje tijelo je hram Duha Svetoga.

Ako si malen i debeo, visok i mršav, ako imaš manu, ako ne možeš hodati, govoriti… Ne boj se! Prihvati svoje tijelo jer ono je dar, dar Duha Svetoga. Ako ga prezreš, zamrziš – prezreo si Duha. Uz Duha se sve događa. Život uz Njega je odlučujući i veliki korak ka Ocu. Bez Njega nema spoznaje Božje ljubavi. “Bit ćete svjedoci… Primit ćete snagu… Duh Sveti sići će na vas.” Bog traži svjedoke koje će osnažiti Duhom.

Sjeti se, imenom te zazvao. Jesi spreman?

Marina Popić, Frama Vukovar – Borovo Naselje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)