U tvojoj povijesti dar – 1. kateheza obljetnice 20 godina Frame u Hrvatskoj

A sada jedno blic pitanje – znate li gdje i kada je slikana fotka iznad? Nismo ni sumnjali, no za onih 3% koji ne znaju reći ćemo da je to bilo prethodne godine na nacionalnom susretu Frame. Sada jedno mini-predavanje; bio je to osmi nacionalni susret Frame, održan je u Imotskom, prošle godine u svibnju na temu “Zajedno u Kristu”.

Zašto ga spominjemo? Pred nama je jedan novi susret na nacionalnoj razini, da budemo precizniji, 20-ta obljetnica Franjevačke mladeži u Hrvatskoj, koja će se održati 2. lipnja u Rijeci-Trsatu pod geslom “Pođimo zajedno“.

Svi koji su sudjelovali prošle godine u Imotskom reći će vam kako je riječ o nečemu predivnom, kako na duhovnoj, tako i na ostalim razinama. Pregršt framaša na jednom mjestu, toliko veselih i razigranih duša, toliko razno obojanih majica…

Stoga, ne propustite 20-tu obljetnice Franjevačke mladeži, no ovaj tekst je zapravo posvećen nečemu drugome. Naime, ususret obljetnici pripremili smo vam tri kateheze od kojih ćemo vam prvu predstaviti već danas, zapravo, sada.

Naziv joj je – U tvojoj povijesti dar (klik za pregled kateheze u PDF formatu), započinje ulomkom iz Prve Ivanove poslanice, kasnije vodi kroz događaje u životu kao što su krštenje i krizma… Posebno se razmatraju riječi pjesme “Samo Tvoja ljubav, Bože“, potom slijede pitanja vezana uz Framu općenito i Framu u vašem bratstvu. Npr., znate li datum svojeg prvog dolaska na susret Frame?

Vjerujemo kako će vam kateheze poslužiti za bolje pripremanje nadolazeće obljetnice, ali i popuniti teme susreta do lipnja. Neka vas prati zagovor našeg serafskog Oca i svakako nastavite posjećivati portal kako biste se našli na pravom mjestu prilikom objavljivanja sljedećih kateheza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)