Očekivanja i misli framaša Zagrebačkog područja o SHKM-u

S obzirom na to da Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku počinje za SAMO šest dana, odlučili smo saznati kako se za njega pripremaju neka bratstva iz područja te što očekuju.

Što se više bliži početak Susreta hrvatske katoličke mladeži u Sisku, to je atmosfera na Frami Beč užarenija. Zahvaljujući pripremnim susretima naših duhovnih asistenata, bolje smo upoznati s tematikom, geslom i pjesmama SHKM-a, a time rastu i naša očekivanja. Najviše se, naravno, raduju mladi koji će u Sisku po prvi puta vidjeti tisuće i tisuće vršnjaka u zajedničkoj molitvi, pjesmi  i plesu. Ovakvi susreti jačaju našu vjeru i daju nam dodatnu snagu  za svakodnevni život, pa se nadam da će nam i susret u Sisku ojačati vjeru i  dati poticaj da hodimo u svjetlosti.

Kata Dolić, Frama Beč

Kao i ostali mladi katolici u Hrvatskoj, Frama Varaždin se već dugo veseli SHKM-u. Na Frami smo obradili nekoliko kateheza, upoznali se s logom i niti vodiljom susreta “U svijetlosti hodimo” te preslušavali ovogodišnju himnu. Radujemo se susretu sa svim mladima iz Hrvatske i šire, a ponajviše susretu s Onim koji nam snagu daje. Nadamo se da će se odazvati što više mladih i da ćemo se zajedno družiti i slaviti Boga. Vidimo se!

Marta Klemenčić, Frama Varaždin

Ljepota je Susreta hrvatske katoličke mladeži, osim divne prigode za iskrasti se iz svakodnevnog okruženja i barem se na kratko rasteretiti uobičajenih briga, također u prilici koju pruža mladima da iskuse zajedništvo sa velikom grupom svojih vršnjaka, sa kojima ih veže ista ona vatra u srcu, ljubav prema Kristu i evanđeoskom životu. Mi, Kaptolaši, smo se jako dobro organizirali u prezentiranju susreta u Sisku. Kao bratstvo se nalazimo dva puta tjedno (jednom redoviti susret, a jednom za dio bratstva koji se još formira) te smo nadolazeći SHKM predstavili svojim članovima ukupno četiri puta, pri čemu su nam pomogla i naša braća i sestre sa Sigeta! Za teme su korištene kateheze koje su pripremili mladi iz sisačke biskupije. Kao framaši već imamo iskustvo zajedništva sa većom grupom istomišljenika sa framaških susreta viših razina (kapituli, marševi…), ali i sa katoličkih susreta općenito. Oni često u nama probude žar apostolata i utvrđuju nas u onome što smo obećali živjeti. Zato se oni framaši koji već imaju ovo iskustvo raduju novom susretu te sa velikom gorljivošću prenose svoje doživljaje sa proteklih SHKM-a onima koji još nemaju pojma o čemu se tu radi. Želim svim sudionicima Susreta mladih u Sisku da prime Duha služenja koji će ih svakako učiniti korisnim članovima bratstva, ali i ne samo bratstva. Kao lijepe čvrste ciglice koje čine framu, činiti će i veću građevinu – Crkvu, koje je frama već sastavni dio!

Antun Končić, Frama Zagreb-Kaptol
Kako se sve više bliži SHKM u Sisku, virovitički framaši, sa super iskustvom od prije 2 godine, krenuli su u akciju pozivanja ostalih mladih iz župe da se prijave. Redoviti susreti Frame rezervirani su za svjedočenje onih koji su bili na prijašnjim Susretima hrvatske katoličke mladeži, kako bi se taj događaj prezentirao bratstvu. Biti dio velike skupine lijepo je iskustvo i neopisiv osjećaj. Povezanost koja se osjeti među mladima je nevjerojatna, a najbolje od svega je znati da si i ti dio mnoštva mladih koji idu istim putem i dijele isto mišljenje i vjeru. To je ono što su neki od nas iskusili prije i baš nas zato ove godine ide više, jer ponovno želimo biti dio toga. Svi s nestrpljenjem očekujemo taj dan.

Valentina Kiš, Frama Virovitica

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.