SHKM Sisak – Očekivanja framaša (Osječko područje)

Pogled na kalendar otkriva kako nam je SHKM u Sisku bliži nego što se čini. Odlučili smo provjeriti kako se framaši iz Osječkog područja pripremaju za ovaj događaj, te kakva su im očekivanja…

 

Poučeni prijašnjim iskustvima iz Zadra i Varaždina Vukovarski framaši s radošću isčekuju sljedeći SHKM. Poneki se nadaju novim prijateljstvima ili susretu sa starim prijateljima, dobroj zabavi, pjesmi i plesu, ali ponajviše velikom misnom slavlju u zajedništvu sa mladima iz cijele Hrvatske. Kako ne bismo sve prepustili slučaju odlučili smo se za SHKM i dobro pripremiti. Kroz sljedećih mjesec dana framaški susreti i teme koje ćemo na njima obrađivati biti će orijentirani upravo prema tom velikom događaju, a planiramo izraditi i zastavu Frame Vukovar kako bi njome ponosno mahali u Sisku. Nadamo se, da će ovaj susret napuniti naše baterije duhovnosti, naoružati nas osmijesima, te ojačati našu vjeru i naše bratstvo. I što na kraju reći, osim… Sisak, here we come!

Andrea Beč, Frama Vukovar

*****

U velikom iščekivanju se pripremamo za Sisak. Ponosno biti s svojim framašima i drugim mladima koji su željni Isusa. Uz smijeh i radost idemo napuniti “baterije” za nova buđenja, za nove pobjede! Dobro nam je biti s Gospodinom! Našim molitvama se pripremamo da budemo radosni i otvorena srca, kako bi upijali plodove kao spužva, a u danima kušnje se ovim događajem hranili.

Karlo Belak, Frama Požega

*****

Ove godine mi, članovi bratstva Frame Đakovo, čvrsto smo odlučili poći na Susret hrvatske katoličke mladeži koji se održava u Sisku. Osjećamo se pozvani od Boga i obvezani u svojoj savjesti biti dio jedne velike zajednica mladih koja će se tamo okupiti i tako potvrditi svoju pripadnost Crkvi i Kristu. Ne možemo, nažalost, ići svi, ali oni koji idu očekuju jako mnogo od samih sebe. Ako mi nismo iznutra ispunjeni Božjim duhom, vedrinom i optimizmom, ne možemo ni cijelu zajednicu tako doživjeti. Zato smo odlučili, potaknuti ovogodišnjim sloganom „U svjetlosti hodimo“, pripremiti se za taj susret najprije u svojim srcima kroz molitvu. Ako uspijemo u toj nakani, onda ćemo lako doći na susret s osmijehom i dignutim rukama koje slave Boga. Nadamo se da će tako uistinu i biti te da ćemo na susretu taj osjećaj blizine Božje mnogostruko produbiti. Također se nadamo da ćemo razviti još mnogo veći osjećaj zajedništva u Crkvi, jer što je veća zajednica, veće je i zajedništvo te je jača snaga molitve i vjere Crkve. U toj nadi i vjeri vas pozdravljamo nestrpljivo iščekujući trenutak susreta u kojem će nas snaga Duha Svetoga sve nerazdvojno povezati.

Marija Drenjančević, Frama Đakovo

*****

Budući da je susret sve bliže i bliže, sve smo uzbuđeniji. Pripreme su u punom jeku, obrađuju se Kateheze na framaškim susretima, odlazi se na mise, uči se himna i u radosti iščekuje slavljenje Boga s mladima iz cijele države i šire. Ali, zašto se iz godine u godinu odlučujemo za odlazak na ovakav susret? Odlučujemo se jer volimo slaviti Boga, a kad se na okupu nađe toliki broj mladih, slavlje je veće. Divno je vidjeti mlade koji svojom pjesmom i plesom slave našega Stvoritelja koji nam je sve to omogućio i dao. Od susreta očekujemo, uz pjesmu, ples i veselje, nova prijateljstva, veću međusobnu povezanost, jače bratstvo, ali i novo iskustvo. Radujemo se zajedničkoj Sv. Misi, upoznavanju novih obitelji, mjesta i nadamo se da će susret uspjeti i uroditi plodom.

Tajana Keleković, Frama Osijek – Tvrđa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.