Obećanja Frame Bošnjaci [FOTO]

Dugogodišnja tradicija nalaže da je prva subota poslije Uskrsa rezervirana za obećanja Frame Bošnjaci. Čemu onda mijenjati uspješnu formulu? Slažete se? I mi, tako su i ove godine naši mladi dali prva obećanja, primanja, neki i obnovili obećanja, a neki nisu ni to… Kao i godinu ranije, i ove smo obred primanja imali dan ranije, na petak trinaesti, prošlo je bez mrtvih i ozlijeđenih – toliko o petku trinaestom.

Prije svega, zahvaljujemo svim bratstvima koja su svojom nazočnošću uveličala slavlje, i dok su jedni stizali na vrijeme, drugi su bili točni poput (kineskog) švicarskog sata, a neki su se izgubili putem (nećemo imenovati Framu, samo ćemo reći da se nalazi u srcu Slavonije), no na kraju su svi stigli na cilj i nazad (pretpostavljamo), a čak ni obilna kiša nije poremetila atmosferu.

U naše bratstvo je ušlo pet novih mladih snaga, a obećanika je sveukupno bilo… Hm, samo malo… Aha – ravno deset. Od čega ih je šest dalo svoja prva obećanja (naša draga Barbara imala je zasebno koju pozdravljamo ovim putem), što je, uistinu, jedan fenomenalan osjećaj! Misno slavlje predvodio je duhovni asistent našeg područja, fra Robert Ćibarić koji je imao izvanrednu propovijed s posebnim naglaskom na Božje milosrđe. Uistinu, dati prva obećanja i imati prilike slušati ovakvu propovijed – fenomenalan osjećaj na kvadrat!

Dalje stvari teku uobičajenim tempom, nema izlaska iz crkve dok se ne otpjeva (i ispleše) “Pođimo zajedno…“, pa ni dok jedni drugima ne čestitamo sve što se čestitati treba i može, i onda, seoba naroda u dvoranu – opći stampedo, kaos, tornado i tsunami. Podrhtavanja tla, gužvare, guranja, natezanja, sve ne bi li se domogli čašice i poneke kapi pića, te barem zalogajčića kruha, salame ili čega već jestivog. Srećom, nije bilo teže ozlijeđenih.

Nakon punjenja baterija festival počinje. Najprije smo svim nazočnima premijerno pustili filmić “Frama Bošnjaci 2012” u kojemu su framaši imali prilike vidjeti povijesni tijek naše frame, od prvih do današnjih dana postojanja – gdje smo sve bili, što smo sve radili, na koje smo se načine ludirali, te dokaz da smo naj(ne)ozbiljnija Frama u bratstvu. Dakako, kao što slika govori tisuću riječi, tako ovaj tekst ne govori ništa dok ne priložimo taj video, stoga evo – Frama Bošnjaci 2012.

A nakon toga nastavak programa uz “Ne zaboravi stihove“. Po jedan predstavnik svake Frame (no bilo je izuzetaka, puno) okušao se u poznavanju stihova duhovnih pjesama… Kako je bilo saznat ćete sutra u središnjem Dnevniku HTV-a jer su se, eto, sasvim slučajno, njihovi reporteri našli tamo i odlučili sve skupa zabilježiti svojim kamerama. Naravno, kao i u većem dijelu ovoga teksta – šalimo se. No nikad se ne zna, pogledajte Dnevnik za svaki slučaj…

Hvala svima, gdje čuli i ne čuli, posebno hvala našoj novoj duhovnoj asistentici sestri Sari koja se pobrinula da sve ide otprilike onako kako bi trebalo i koja nas je nekoliko dana ranije izvrsno duhovno obnovila. Veliko hvala našoj prvoj duhovnoj asistentici, sestri Robertini, koja je osnovala našu Framu, a nedavno otvorila i facebook profil… A sada oni standardni klišeji za kraj – “sve što je lijepo kratko traje“, “vidimo se na godinu“, “dođite nam opet…” No ovo nije kraj, ovo je novi početak! Nova prilika da slijedimo Isusa Krista pobliže, po primjeru svetoga Franje. Dakako, neće biti lako, uz uspone podrazumijevaju se i padovi, ali imajmo na umu stihove s novih framaških majica: “Gospodin mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim?” Ps 27

P.S. U nastavku donosimo neke ekskluzivne fotke poput “sestra na ljuljački“, “sestre igraju kolo“, i još štošta drugo…

Ivica Janjić, Frama Bošnjaci

3 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.