Uskrsna čestitka

Da tko svoj život položi za svoje prijatelje?!

Svaki put se toga sjetim kad ugledam Tebe kako visiš raspet na križu, ganuta sam ali i posramljena. Stoga ovog Uskrsa želim svoju čestitku najprije uputiti Tebi. Nadam se da mi vi, dragi čitatelji, to nećete zamjeriti. 🙂

Dragi Isuse!                                                                                   Uskrs 2012.

Razmišljajući kroz ovu Korizmu što si sve učinio za mene s divljenjem ti zahvaljujem i čestitam. Čestitam ti na tvojoj hrabrosti u prihvaćanju Božje, a ne svoje volje (iako si znao kakav te križni put čeka). Voljela bih da i ja mogu reći: „Neka bude!“ i činiti sve što mi kažeš.

Čestitam ti i na tvojoj poniznosti jer si, unatoč ismijavanju, vrijeđanju i omalovažavanju, i dalje nosio svoj ( moj i naš) križ bez prigovora – sve do kraja.

Čestitam ti što si, iako su te svi napustili, najbliži izdali, imao i dalje tako puno ljubavi za čitavi svijet, da si nas unatoč tome odlučio spasiti.

Zahvaljujem ti što tu muku nisi podnio samo tada, nego je podnosiš i danas, stalno. Jer u svim tim ljudima koji su te osudili, zatajili, izdali, napustili, vrijeđali, koji ne prihvaćaju tvoju volju, koji mrmljaju na svaki križ koji im se nađe na životnom putu (i još mnogo toga), i ja lako prepoznajem sebe. Oprosti.

Toliko te vrijeđam svojim grijehom, a ti me svejedno nazivaš prijateljem i daješ svoj život za mene. Tko bi to mogao osim Tebe?!

Počašćena sam i ganuta. Hvala ti…

A zahvaljujem ti i u ime sve one „svjetine“ koja te godinama prati na tvojem križnom putu prema Kalvariji. Ove godine razumijem što za nas znači tvoje uskrsnuće i koliko doista trebamo biti radosni jer ne želiš da propadnemo, nego da imamo život vječni.

Iskrene čestitke ti upućuje tvoja… (Tebi već odavno znana) 🙂

Dragi mladi, dragi malo stariji… Dragi svi! 🙂

Radujte se, jer je baš vas odabrao Bog za prijatelje i toliko ste mu dragocjeni da je dao svoga Sina za vas kako biste bili spašeni. Neka vas ta misao ohrabruje u svim nastojanjima, ciljevima, težnjama i na životnim putovima. Neka mir uvijek bude sa vama kako je i sam Uskrsli pozdravljao.

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam

Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži

“Isuse, pitam se ima li se smisla uvijek iznova boriti, uvijek podizati nakon svakog pada na našem životnom križnom putu, na kojem zlo izgleda veliko i nadmoćno, nepobjedivo. Nije li lakše ostati na podu ili se pak pridružiti svjetini koja pljuje na tebe, jer lakše je pljunuti na drugog, nego nositi križ za njega. Svaki put kad se iznova počnem to pitati, ti mi daješ odgovor svojim križnim putem i uskrsnućem. Svojim ustajanjem govoriš da se važno uvijek podići i nikad ne prestati s borbom, jer je to jedini način da se suzbije zlo. Svojim Uskrsnućem pokazuješ da se zlo može pobijediti, samo ako se u potpunosti predamo Bogu. Svojom žrtvom pokazuješ kako svatko može podnijeti patnju, i tako donositi preobrazbu na ovaj svijet. Svojim djelom nama daješ snagu da te slijedimo. Hvala ti na tome.”

Ivan Bambir

„O sretne li krivice koja je zavrijedila takvog i tolikog otkupitelja imati!“

Ljubav ne poznaje granice, ona je spremna na žrtvu. Zaista Bog iz ljubavi posla i svog Sina kao Otkupninu. Neka se radost zbog tog neizmjernog dara nastani i u našim srcima. Sretan Uskrs

Mateja Đumić

Na grobovima obično piše “Ovdje počiva…”, a na ovom grobu piše: “Nije ovdje, uskrsnuo je!”. Draga braćo i sestre želim vam vedrinu i oduševljenje onih koji vjeruju u uskrsnuće. Neka vas zahvati punina Života, danas kad je Sloboda pobijedila strah, Svijetlo mrak, Ljubav smrt. Blagoslovljen vam Uskrs!

Marta Radoš

“Krist nas je ljubio i oprao nas svojom krvlju.”
Braćo i sestre, vjerujem da smo svi upamtili ovaj otpjev moleći časoslov na susretima Frame. Iznova nas podsjeća na Kristovu patnju i žrtvu podnesenu radi nas, čega se u vrijeme Velikog tjedna posebno prisjećamo. Neka vama, vašim obiteljima i bratstvima radost slavljenja Uskrsa donese ispunjenost u srcima, a potrudite se ljubavlju dopuniti i srca potrebitih.
Aleluja Onom koji uskrsnu!!                                                                                                                                                                                              Damir Molnar

Smrt nije kraj. Ohrabrite se i radujte jer Isus je živ i ovdje je sa nama!

Sretan Uskrs.

Nina Lukež

“Uskrsno je jutro, Isus nas čeka…”

Svojim Uskrsnućem Isus nam je dao priliku za novi početak. Želim vam svima da ovog Uskrsa s radošću prihvatite tu priliku. Sretan vam i blagoslovljen Uskrs.

Tanja Radman

Draga braćo i sestre,sretan i blagoslovljen Uskrs u nadi da ćete i dalje slijediti Krista na svome životnom putu želi

Lucija Kundid

Dragi čitatelji portala!

Neka vam Kristova muka i žrtva na križu bude vodilja u vašem životu i uvijek vas sjete da je Krist uz nas i da je umro da bi ti danas živio. Slavi Njegov život, živi po načelima svoje Crkve i ne boj se nikada mraka!

Sretan vam i radostan Uskrs!                                                                                                                                                                                                Ana Mikulić

Draga Franjevačka mladeži,

želim vam od srca sretan Uskrs, da ovo vrijeme Velikoga tjedna pripravite srca, kao i u korizmi, za tako velik dan. Neka te Uskrsli posjeti na ono što je učinio za tebe, što te otkupio, spasio, izbavio od smrti… Želim vam da zaista korizmu i sve ono čega ste se odrekli u njoj (naravno prvenstveno duhovno, ali i…) hrabro živite i u životu te da vam Uskrsli dade snage i vjere da to uspijete, rastući svakodnevno na putu svetosti!

Sretan i blagoslovljen Uskrs vama i svim vašima!                                                                                                                                                  Filip Polegubić

Doista, uskrsnu Gospodin i ukaza se Šimunu! (Lk 24,35)

Neka nam slavlje uskrsnuća Gospodinova svima bude jedno novo iskustvo Božje blizine. Bili svi otvoreni za plodove Uskrsnuloga koji je sada prisutan kao pobjednik nad grijehom i smrću.

Neka nam ova novost bude uvijek temelj iskustva vjere kako bismo svakodnevno postajali novi, preporođeni ljudi.

Blagoslovljena vam svetkovina uskrsnuća Gospodinova!

fra Milan Krišto

Dragi framaši i framašice! Danas slavimo Kristovo uskrsnuće, njegovu pobjedu nad smrću. Svojim uskrsnućem pobijedio je i našu, tvoju i moju smrt. Na Uskrs je smrt postala naša sestrica, kako ju naziva sv. Franjo. Stoga bez straha od smrti, bez straha od budućnosti koja stoji pred vama hrabro napravite novi korak u svojem životu. Sretan vam i blagoslovljen Uskrs!

fra Ivan Penava

 

 

 

 

1 Comment

  1. …A da bi čestitka bila potpuna i smislena zamislite si da na samom početku stoji ovo:

    “Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko svoj život položi za svoje prijatelje.” (Iv 14,13)

    🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)