Putem križa, Šibenskim župama

Prijeći kilometre hodajući da bi pokazali Isusu barem djelićem koliko nam znači? –Ništa lakše. Da, tako smo nas stotinjak mladih proveli prvu proljetnu osunčanu subotu. Oko 9 sati u župi na Meterizama smo se konačno okupili i započeli sa prvom postajom Križnoga puta. Vodio nas je povjerenik za mlade don Gabrijel Jagarinac, a među nama je bilo nekoliko svećenika, redovnica, vjeroučitelja i animatora koji su s nama u molitvi i pjesmi razmišljali o Isusovoj muci.

Krenuli smo u malome broju, no putem se priključivalo sve više mladih. Zajedno smo prolazili župe grada Šibenika. Iako su neki imali predrasude kako će biti dosadno i nimalo zanimljivo , to nas nije nas spriječilo da dođemo do cilja. Uz šetnju, sa prijateljima lakše smo shvatili bit Isusove muke i patnje. Naš fizički umor se svakom postajom sve više pojavljivao, no duh nam nije klonuo.

Nakon što smo u tišini proživjeli Isusovu smrt na križu, došli smo do cilja, odnosno Katoličke škole u Ražinama. Bilo je već oko 17 sati i polako nas je sve više savladavao umor i san, ali smo jedva dočekali 15. postaju, odnosno Isusovo uskrsnuće.

Taj dan smo posvetili Isusu i dokazali koliko je čvrsta naša vjera te koliko nam znači to što je učinio za nas. A mi trebamo svakodnevno, pa makar i sitnicama nastaviti pokazivati Isusu koliko ga naša mlada srca poštuju i vole!

Sara Jurić-Paić, Frama Šibenik-Meterize

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)