Proljetna skupština Splitsko-dubrovačkog područja

Proljetna skupština Splitsko-dubrovačkog područja održana je 24. ožujka u Splitu. Domaćin je bila Frama Split – Gospa od Zdravlja. Na skupštini je prisustvovalo 11 bratstava, tj. dvadesetak predstavnika većine bratstava Splitsko-dubrovačkog područja na čelu s Područnim vijećem.

Skupština je započela molitvom Jutarnje i uvodnim govorom područne predsjednice Ane Mikulić te predstavljanjem domaćina. Rad skupštine nastavio se predavanjem područnog duhovnog asistenta fra Frane Doljanina o prestrukturiranju Frame i OFS-a. On je naglasio važnost jedinstva bratstava jer zajedno možemo mnogo više i naše snage su puno veće. Uslijedio je rad po skupinama na kojem su predstavnici bratstava izmijenili svoja iskustva.

Poslije rada po skupinama nastavio se radni dio skupštine na kojem se raspravljalo o Hodu Frame 2012. te Nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u mjesnim bratstvima koji će se održati u Šibeniku (Šubićevac). Osvrnulo se i na područnu školu animatora 2012. i nadolazeću 20. obljetnicu Frame u Hrvatskoj koja će biti u Rijeci 2. lipnja. Dogovoreno je da mjesto održavanja jesenske područne skupštine, koja će ujedno biti i izborna, bude u Splitu. Razgovaralo se i o proteklom I. duhovnom kapitulu našeg područja te mnogim drugim temama.

Skupština je završila molitvom nakon koje je uslijedio ručak.

Danijela Todorić, Frama Imotski

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.