YOUCAT molitvenik za mlade – uskoro!

Kako javlja portal Bitno.net, nakon prošlogodišnjeg YOUCAT katekizma katoličke crkve za mlade koji su dobili svi sudionici svjetskog susreta mladih u Madridu, ove godine nam stiže YOUCAT molitvenik za mlade koji će, poput prethodnika, izdati nakladna kuća Verbum. YOUCAT molitvenik za mlade je već gotov, hrvatsko izdanje će se pojaviti početkom travnja, a molitvenik bi trebao pomoći ponajviše mladima u življenju vjere u svakodnevnici.

Kako kažu u Verbumu, YOUCAT molitvenik za mlade sadrži moderne, svježe molitve koje se izmjenjuju s velikim, drevnim molitvama iz Svetoga pisma te s molitvama svetaca i duhovnih velikana iz kršćanske povijesti. Molitvenik će biti privlačno ilustiran slično kao i YOUCAT katekizam, a sadržavat će i brojne fotografije mladih iz cijeloga svijeta.

Ovdje nastupate vi!

Naime, želja izdavača je da hrvatsko izdanje sadrži fotografije koje su snimili mladi iz Hrvatske, stoga Verbum poziva sve pojedince, župe, zajednice, dakako i članove bratstava Frame, kako bi poslali zanimljive fotografije za eventualno objavljivanje u YOUCAT molitveniku.

Teme fotografija: mladi u molitvi i meditaciji (skupine, pojedinci), mladi na hodočašćima, mladi u druženju, fotografije mladih sa susreta s papom Benediktom XVI. na Trgu Bana Jelačića, fotografije sa Svjetskog susreta mladih u Madridu, meditativne fotografije, mladi u prirodi…

Za svaku fotografiju koja bude odabrana i uvrštena u hrvatsko izdanje YOUCAT molitvenika (ili neko od sljedećih izdanja Youcat katekizma) Verbum će na zadnjim stranicama YOUCAT-a naznačiti  autora i ustupiti mu jedan YOUCAT molitvenik kao poklon. Osim toga, između svih koji  pošalju svoje fotografije (bez obzira hoće li biti odabrane za objavljivanje ili ne) nasumičnim odabirom će jedan od sudionika biti nagrađen poklon paketom od deset verbumovih izdanja u vrijednosti od tisuću kuna.

Što se tehničkih detalja tiče, potrebno je da su slike formata TIF ili JPG (maksimalne kvalitete), rezolucije 300dpi, a dimenzijama minimalne širine od 12 cm.

Fotografije se mogu slati isključivo na mail: verbum.hr@gmail.com najkasnije do ponedjeljka 27. veljače 2012.

Stoga, dragi članovi Frame, “fotiće” u ruke, tipkovnice ispred sebe, prekopajte po arhivi, šaljite svoje zabilježene radosne trenutke u Frami!

Ivica Janjić, Frama  Bošnjaci

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.