Obećanja Frame Vukovar i proslava 10 godina postojanja (FOTO)

 

Kako je Frama Vukovar ove godine ušla u desetu godinu postojanja, uz Obećanja trinaestero mladih proslavljen je i taj okrugli rođendan. Jednoglasno je odlučeno da se ove godine treba napraviti nešto posebno, što je i bilo. Kratkim filmićem o deset godina staroj Frami Vukovar su prikazani, uz sadašnje članove bratstva Frame, i svi oni koji su nekad bili dio nje.

Tijekom duhovne obnove koju je, uz našeg duhovnog asistenta fra Roberta Ćibarića, uveličao i vlč. Danijel iz Kneževih Vinograda, primljeno je osam novih članova u našu malu zajednicu. Iščekivali smo 18. veljače te je napokon došao i taj dan kada smo odlučili da ćemo još najmanje godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu. Odbrojavali smo dane do subote, a posljednja dva tjedna bila su pomalo naporna za nas, no uz Božju pomoć smo skupili svu snagu, udružili se i ova obećanja učinili vrlo posebnim. Naše kreativne članice Andrea i Antonija su na vrlo šaren i neuobičajen način osmislile pozivnice, no pošto su malo šašave i zaigrane, skoro su zaboravile napisati datum obećanja.

Trebalo je smisliti kako filmom na poučan način prikazati dugih deset godina. Na način kako je stvaran svijet, naš potpredsjednik Matej je uz pomoć nekoliko članova Frame Vukovar predstavljanje ovogodišnjih obećanika našeg bratstva započeo godinom rođenja našeg bivšeg duhovnog asistenta fra Ivice i nastavio sa sadašnjim duhovnim asistentom koji su s nama u svako doba dana i noći te, naravno, uz neobičan tekst pratio godine rođenja svih obećanika. Kako ne bi bilo monotono, slikama, za čije su prikupljanje zaslužne i dvije bivše članice, su prikazani svi nekadašnji i sadašnji članovi Frame Vukovar. Film je dobio samo riječi pohvale.

Cijela večer bila je nezaboravna zbog svih ljudi koji su nam odlučili dati podršku. Naši najmiliji koji su nam pomogli i u pripremama hrane za goste te gosti koji su većinom bili članovi Osječkog područnog bratstva Frame. Iznenađenost zbog velikog broja članova bratstava Franjevačke mladeži našega područja i svih ostalih koji su uveličali našu večer, potaknula nas je da budemo što bolji i veseliji. Crkvom su se orile pjesme izabrane od strane domaće vokalno-instrumentalne skupine Damjan koja je uz pomoć članova drugih bratstava bez ijedne grješke otpjevala svaku pjesmu. Kako bi sve bilo neuobičajeno, voditeljica formacije Marija je odlučila preuzeti brigu o čitačima na svetoj Misi i tekstu za prinos darova. Cura jednostavno ima smisla za pisanje. Nakon obreda Obećanja i završetka Euharistije, gosti su se zajedno sa domaćinima uputili u pastoralni centar sv. Bono gdje se nastavilo slavlje.

Nakon kratkog filma, za uspomenu su se mogli uzeti citati iz Evanđelja koji su bili okupljeni pod nazivom «Uzmi što trebaš». Osmišljavanje porukica prepušteno je jednoj od ovogodišnjih obećanica, Patriciji, koja je to izvrsno napravila uz pomoć nekoliko kreativnih članica. Nakon zakuske započelo druženje uz pjesme i ples. Domaćini su spremili i iznenađenje, veliku rođendansku tortu za koju su zaslužne predsjednica Andrea i nedavno diplomirana odgajateljica Tatjana.

Druženje mladih odužilo se duboko u noć, ali nijedna osoba koja je prisustvovala ovim Obećanjima nije se požalila, što se na kraju vidjelo i iz priloženog. Od ogromne torte je ostao samo mali ukras, od dvadesetak vrsta kolača prazne tacne, a od sokova samo prazne plastične boce. Ali, da ne bude sve tako crno i prazno, u našim srcima je ostalo puno ljubavi i veselja, razigranosti i spremnosti za nove pobjede. Pjesmi, plesu i slikanju nije zasmetalo ni polusatno čišćenje pastoralnog centra. Iako umorni, ispunjeni radošću i veseljem, otišli smo svojim kućama te se na večernjoj nedjeljnoj Misi ponovno okupili u nešto manjem broju, ali s puno većom snagom i poticajem za daljnje življenje ovog prekrasnog života.

Frama Vukovar zahvaljuje svima koji su prisustvovali ovogodišnjim Obećanjima i proslavi desetog rođendana. Posebno hvala svim duhovnim asistentima i asistenticama što svakodnevno na razne načine pripremaju mlade za bolji pogled na svijet i život. Hvala i svim vozačima i vozačicama jer bez vas mnogi mladi ne bi uspjeli stići na obećanja drugih Frama. Najveće hvala našim fra Ivici i fra Robertu koji svu svoju snagu, molitve i razumijevanje usmjeravaju za naše dobro te nas potiču da pod vodstvom sv. Franje i sv. Klare uspijemo prijeći sve prepreke. Hvala i Bog vas blagoslovio! 

Vesna Pavlović, Frama Vukovar

5 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)