Obećanja Frame Našice: Jak kao Jakov

Zadnja subota u prvom mjesecu je uvijek „the subota“ za našu Framu. Tako je bilo i ovaj put. Datum je bio 28. siječnja 2012. godine, a događaj dana proslava naših obećanja. Naravno, pripreme su počele mjesecima prije. Jedna od stvari koja je oblikovala naša obećanja na poseban način je humanitarna akcija koju smo proveli za udrugu Jak kao Jakov koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti. Vjerojatno ste čuli pjesmu grupe Connect u koju su ukomponirali stihove dječaka Jakova Rubida. Pjesmu je Jakov otpjevao tjedan dana prije nego je preminuo od posljedica leukemije. Nas je pjesma dirnula i u skladu s obećanjem da ćemo se odazvati na svaki poziv dobra, odlučili smo pomoći. Osim humanitarne prodaje u našoj župi, pomogli smo i kupnjom majica udruge. Te su majice tako postale naše nove majice Frame koje smo s ponosom nosili i na samim obećanjima.

Obećanja je dalo/obnovilo 15 mladih na misnom slavlju koje je predvodio naš duhovni asistent fra Dragutin Bedeničić. Kao što je sam fra Dragutin rekao, mi u Našicama smo malo ludi, pa je u takvoj atmosferi proteklo i slavlje. Prvo nas je fra Dragutin iznenadio poklonima. Dobili smo Čoksu, molitvenik i plišanog psića koji hrče (darivanje plišanim igračkama koje se glasaju postaje naša tradicija). Pokloni su podijeljeni i našim sviračima i svećenicima koji su koncelebrirali misu, prvoj predsjednici našičkog bratstva Frame, jednoj mami koja je napravila većinu kolača i našoj bratskoj animatorici. No nakon što je fra Dragutin završio darivanje, ni mi nismo ostali dužni.

Kao što je sam fra Dragutin rekao, mi u Našicama smo malo ludi, pa je u takvoj atmosferi proteklo i slavlje.

Naša predsjednica Ana Malvić pročitala je pjesmu u kojoj je opisala našeg divnog duhovnog asistenta. To je bila naša mala zahvala za sve što za nas čini. Naravno, moramo se zahvaliti i našim ostalim fratrima i drugim članovima župe koji nas aktivno podupiru. Pri tom posebno veliko hvala ide našem vjeroučitelju Ivanu Sporinskom (iliti Čiki) koji na obećanjima nije mogao biti prisutan, ali je s nama definitivno bio u duhu. Velika potpora u pripremi obećanja bili su nam i naši kandidati za primanja, njih desetak, koji su nam u svemu pomagali i posvetili se svemu što Frama jest na zaista predivan način. Bit će nešto od njih.

Nakon slavlja obećanja, u našem smo se pastoralnom centru okupili na okrepi nakon koje je uslijedio skeč. Naša Frama nikad nije bila nešto previše originalna u smišljanju teme skeča, inspiraciju uglavnom crpimo iz TV programa. Ali zato svakoj temi dajemo svoj pečat. Ove godine smo se uhvatili u koštac sa žanrom sapunica. Točnije, uhvatili smo se u koštac s Larinim izborom. S obzirom da ove godine red klarisa slavi 800 godina postojanja, željeli smo staviti Klaru u prvi plan i tako je nastao naš ovogodišnji skeč: Klarin izbor. U njemu smo sukladno nekim glavnim elementima koji moraju biti prisutni u sapunici, obradili temu Ljubavi.

Nakon skeča je uslijedila prezentacija koja je pokazala kratku povijest franjevačkog pokreta i kratku povijest našeg bratstva Frame, pogotovo u zadnjih godinu dana. Nakon toga, kratku riječ pozdrava i zahvale uputio je naš duhovni asistent (koji se na kraju skeča skoro rasplakao; oni koji ga poznaju znaju koliko je to neobično). Zatim je uslijedila zabava u franjevačkom stilu; ples, pjesma… i tako do kasno u noć.

Osnaženi snagom Duha Svetoga sada krećemo u nove pobjede. Zahvaljujemo se svima koji su uveličali našu proslavu. Vidimo se i sljedeće godine!

Mir i dobro!

Dubravka Sertić, Frama Našice

2 Comments

  1. Čestitam na obećanjima… 🙂 i samo ću reći kako je jako lijepo što ste napravili za tu humanitarnu udrugu…sve više framaši na svojim obećanjima naprave humanitarnu akciju (i mi smo imali jednu) i mislim da je to stvarno pohvalno… 🙂

  2. lijepo rečeno i sastavljeno. Mi koji nismo mogli doći imamo pravu sliku kroz ovo izvješće… Duba legenda…. 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)