Obećanja Frame Rijeka – Žabica

Male „Žabice“ iz bratstva Frame Žabice su još jednom izrekli svoj „Evo me“ 10. prosinca 2012. na misi u 19h. Obećanja je obnovilo osam obećanika, i dvoje ih je prvi put dalo obećanja.  Misu je predvodio naš gvardijan i ujedno duhovni asistent fra Žarko Lučić.

Kao i svake godine nakon mise je uslijedio kratki program. Ove godine smo napravili bedževe u obliku golubica s maslinovom grančicom koje su dobili svi na ulasku u našu prostoriju. Bedž predstavlja prisjećanje na golubicu koju je Noa poslao kada je završio potop. Ona je donijela granu masline i to je bio znak novog početka pa danas ta golubica označava mir.
Prostorija je bila uređena tako da je na podu bila slama u jednom dijelu, po stropu su bile grane, a na drugom dijelu podruma lišće po podu. Sve je upućivalo na to da se nalazimo u šumi daleko od vreve grada, a blizu tišini; tišini u kojoj progovara Bog. Slama je simbolika zlata koje se prinosi na dar kraljevima, prorocima, svećenicima. Slama je još podsjećala i na jaslice; one jaslice koje je napravio sv. Franjo.
U sredinu prostorije stavili smo panj iz kojeg je nikla mladica koja podsjeća na proročku sliku pokoljenja kad iz suhoga i mrtvoga iznikne mladica, zdrava i jaka, tj. Isus. Na panj smo stavili malo dijete, Isusa jer sve se kreće prema Božiću te sve upućuje na mir koji on daje svojim rođenjem svijetu. To nam je naveći dar, otkup po žrtvi koju će podnijeti. Po njemu postajemo dionici vječnog života.

Napravili smo i anđele koje smo svima podijelili i zadatak je bio da svatko na svog anđela napiše neku molitvu ili zahvalu te smo kasnije svi uzeli nekog drugog anđela i zadatak nam je moliti za to što smo dobili do kraja adventa. Napravili smo anđele kao one koji prenose vijesti od Boga. U našem primjeru oni su nositelji naših poruka, molitva, zahvala prema Isusu.

Kako se bliži Božić program i prostor smo uredili prema tome. Cijelo uređenje prostora i program je podsjećalo na Božić i mir koji donosi Isus svojim rođenjem.

Nakon svega toga uslijedila je zakuska i druženje uz muziku i ples. Hvala svima koji su došli i prisustvovali te samim time uveličali ovo naše slavlje.

Silvana Buneta, Frama Rijeka – Žabica

5 Comments

    1. ovako molim vas moramo se svi danas večeras dogovoriti se u e-mailovima ya neka blesava pitanja ili večeras preko fejsa!

  1. počnite se zato ovdje sada javljati ili barem možete ovdje komentirati na moje komentare moramo do ovoga petka čim prije ta pitanja barem donijeti sve gotove na framu žabica koliko bi nas barem došlo! ajmo javljajte se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)