Prva primanja Frame Zagreb – Sveti Mihael

Nakon duge i strpljive pripreme za primanja i buduća obećanja, došao je dan prvih primanja u novoosnovanom zagrebačkom bratstvu Frame – Sveti Mihael.

7. prosinca je dvanaest mladih primljeno u ovo bratstvo Frame, čime je i službeno Zagrebačko područno bratstvo obogaćeno za još jedno bratstvo, za nova lica koja će dati novi polet Frami.

Kako su njihova imena bila prozivana, odgovor „evo me“ označio je početak novog razdoblja u  životu Franjevačke mladeži, a vjerujemo i njihovim životima. Uzbuđenje na njima je bilo vidljivo, a najviše od svega radost u njihovim srcima bila je vidljiva i na licima. Osmijesi od uha do uha su obasjali cijelu crkvu i sve nas prisutne.

Uvijek je drago vidjeti novu braću i sestre kojima svi trebamo pokazati pravi uzor franjevačkog života. Bili su prisutni i ostali mladi zagrebačkih bratstava Frame kako bi podržali novoosnovano bratstvo i novu braću. Prva primanja je primio duhovni asistent fra Branko Lipša, a još su bili prisutni i fra Milan Krišto i fra Ivan Penava.

Poslije obreda, mjesno bratstvo FSR-a nas je počastilo mnogim ukusnim slasticama.

Novoprimljenim mladima u Frami želimo ustrajnost na  njihovom daljnjem putu i da im radost Evanđelja i poniznost budu uvijek dio života.

„Ponizite se pred Gospodinom i on će vas uzvisiti!“ (Jak 4:10)

Anita Jerković, Frama Zagreb – Leopold Bogdan Manić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)