Zajednički susreti bratstava Frame grada Splita

U mjesecu studenom, osmi dan (utorak) u dvorani Frame samostana Gospe od Zdravlja skupilo se nešto više framaša nego je to uobičajeno. Naime, bio je to prvi u nizu ovogodišnjih zajedničkih susreta Frame grada Splita pa su se Gospi od Zdravlja pridružila bratstva Frame Gospe od Pojišana i Sv.Obitelji. Dramska sekcija je, pozdravivši okupljene, izvela komičan skeč koji je bio uvod u temu ˝Talenti˝.

 

Nakon smijeha slijedilo je malo ozbiljnog rada – kratko predavanje Perine Granić i Marije Puljić, a zatim i dobro nam poznati rad po grupama u kojem se razmatralo nedjeljno evanđelje o talentima, raspravljalo se, crtalo, pa i bojalo. Pošto crtanje zna umoriti, odmah nakon slijedila je mala zakuska i druženje. Da je naš prvi susret bio i više nego ugodan, potvrđuje ponovni zajednički susret u klerikatu nakon samo nekoliko dana (12. studenog, subota)!


U subotu 12. studenog 2011 u 20:00 h u klerikatu na Trsteniku se također održao veliki susret svih bratstava Frame grada Splita (Frama Split- Gospe od Zdravlja, Split- Gospe od Pojišana i Sv. Obitelj) i naše starije braće bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Cilj ovog susreta nije samo sport i međusobno natjecanje, već stvaranje jedne tradicije koja nam nedostaje u našem gradu. Muški su igrali nogomet, a cure su se utrkivale. Svi su se odlično proveli, a što je još i važnije najeli. Nadamo se da će se ova tradicija održati i da će se nastaviti još dugi niz godina i da će susreti biti još brojniji.

Antonia Zoričić i Marija Puljić, Frama Split – Gospa od Zdravlja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.