Duhovna obnova i obećanja bratstva Frame Zagreb – Sveti Duh

Dana 13. studenoga 2011., na 33. nedjelju kroz godinu bratstvo Frame Zagreb – Sveti Duh je ponovno doživjelo taj veliki dan: dan obnove krsnih obećanja, dan kada obećajemo da ćemo biti pravi i istinski Isusovi učenici u narednih godinu dana crpeći snagu iz Euharistije, ali i svakodnevne molitve i čitanja Svetog pisma. Da bismo to bolje mogli ostvariti, zatražismo zagovor naše nebeske Majke Blažene Djevice Marije i serafskog Oca Franje.

Kao i prethodnih godina, prije obećanja imali smo duhovnu obnovu. Već drugu godinu zaredom održali smo je u Mađarevu (11. do 13. studenoga). Duhovna obnova je prekrasno iskustvo u kojemu obogatimo svoj duh, ali i odmorimo svoje tijelo. Zahvaljujemo se našem domaćinu  fra Igoru Horvatu, kao i mladima iz bratstava Frame Mađarevo i Novi Marof koji su svojim dolaskom u večer pretposljednjeg dana duhovne obnove upotpunili i obogatili naš program. Po povratku u Zagreb smo se kratko odmorili, a potom se svi zajedno okupili i pripremili dvoranu u kojoj smo ugostili sve koji su nakon Mise došli na domjenak. Potrebno je spomenuti da smo spremali i slatkiše i sendviče i nadamo se da su dobili pozitivne ocjene svih degustatora!

Obred obećanja započeo je u 19 sati na svetoj misi koju je predvodio fra Igor Horvat, duhovni asistent zagrebačkog područnog bratstva. Naglasio je kako trebamo koristiti talente koje nam je Bog dao i kako sadašnji trenutak trebamo živjeti po Božjem Zakonu. Danas treba živjeti pravedno i ne treba nas obeshrabriti spoznaja da tvorci dobra trebamo biti svakoga dana, jer svaki dan se brine sam o sebi. Deset mladih iz Frame je potom obnovilo svoja  obećanja, a jedan mladić je to učinio prvi put u životu! Sveto misno slavlje pjesmom je uzveličao band „Novo svitanje“. Posljednju pjesmu „Franjo“ otpjevali smo i animirali uz malenu koreografiju i, kako smo čuli, nasmijali okupljenu braću i sestre.

Nakon toga je uslijedio uobičajeni domjenak i  framaško druženje koje je potrajalo gotovo do ponoći. Zahvaljujemo Gospodinu što je uvijek bio uz nas i molimo ga da nas i dalje prati svojom milošću i pomoću na našem životnom putu za koji se s pravom kaže da je hodočašće prema Nebu ako se živi, radi, moli, voli i ljubi po Kristu, s Kristom i u Kristu.

Dragi čitatelju, budi blagoslovljen!

Zvonimir Pervan, Frama Zagreb – Sveti Duh

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)