I. Područna skupština Zadarsko-šibenskog područja

U subota, 1. listopada, odabrani predstavnici svojih mjesnih bratstava uputili su se prema Kninu na I. područnu skupštinu. Osim mjesnih bratstava, u bratski pohod došli su članovi Nacionalnog vijeća Frame, kako bi nas potaknuli na daljnji rad i zauzetost za svoja mjesna bratstva.

Skupština je započela molitvom koju je pripremio i vodio fra Ivan Lukač. Zatim je nastavljeno s izvješćem o radu područnog vijeća za 2010./2011. godinu.  Nakon toga izvješća su iznijeli predstavnici mjesnih bratstava: Frama Knin, Frama Drniš, Frama Šibenik, Frama sv. Ivan Krstitelj (Zadar), Frama Arbanasi (Zadar), Frama Šubičevac(u osnutku) i na kraju ne manje vrijedna Frama Meterize.

 

Nakon izvješća uslijedio je rad po grupama gdje smo podijelili naša iskustva o komunikaciji u bratstvima, suradnji s FSR-om, vođenju arhiva, blagajni, suradnji s duhovnim asistentom, bratskim pohodima, radu područnog vijeća, te o prvom održanom kapitulu u Drnišu. Iskustva su uglavnom bila pozitivna, a tamo gdje je bilo nekih ”problema” pokušali smo međusobnim savjetima riješiti.

Poslije plenuma uslijedila je točka RAZNO gdje smo se dogovorili za datume obećanja i primanja mjesnih bratstava, I. školu animatora iseminar za  voditelje formacije koji će se održati kod nas u Zadru od 28.-30. listopada 2011. S obzirom da smo bili zadovoljni prvim održanim kapitulom dogovorili smo se za drugi  koji će se skoro održati i za proljetnu skupštinu. Što se tiče suradnje s FSR-om odlučeno je da se susreti održavaju u gradovima gdje se nalaze mjesna bratstva.

Na kraju izglasavanja, dogovora i izmjene iskustava uslijedila je sv. Misa u crkvi sv. Ante u Kninu, te nakon toga ručak i posjet Kninskoj tvrđavi.

Svi sretni i zadovoljni uputili smo se natrag svojim kućama s većim poticajem za napredak naših mjesnih bratstava.

 

Ivana Vinac, Frama Arbanasi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)