Što nositi na Hod? Vol. 1

Kroz ovaj tjedan objavit ćemo upute za Hod u tri nastavka. Ovo je prvi dio.

Idete li prvi put i ne znate što ponijeti? Ovo je baš za vas! No i vi koji ste već bili, nije loše pročitati, čisto neka vam služi kao podsjetnik. 🙂

Prvo bez čega ne možete su dokumenti. Preko granice možete ići i s osobnom iskaznicom, ali to stvara komplikacije. Naime, kada dođete na granicu i predate osobnu iskaznicu granični će vam policajac dati papirić kojeg ćete morati čuvati. U slučaju da ga izgubite ostat ćete u Sloveniji dok ne uđemo (ako uđemo) u EU. Stoga, radije ponesite putovnice; manja je mogućnost da ćete izgubiti nju nego papirić.

Provjerite datum isteka valjanosti dokumenata. Učinite to prije nego bude prekasno. Odmah, recimo! 🙂

Nadalje, vjerojatno vam nije cilj desetak noći spavati na podu, stoga su vam vreće za spavanje također “pod muss”. Možete nositi i madrace za napuhavanje, ali radije nosite vreće za spavanje i podložak. Vježbajte poniznost! Osim toga, madraci zauzimaju više prostora, pa nisu ni praktični.

Možda mislite da možete spavati u samoj vreći bez podloška, no to nikako nije preporučljivo. Ujutro će vas boliti leđa pa nećete baš moći hodati. A što je Hod ako ne hodate?

Ako i inače ne možete spavati bez jastuka, nećete moći ni na Hodu. Možda će vam biti dovoljno da samo zamotate neku deblju majicu, jaknu i sl., no ako već inzistirate na jastuku, dobro je imati onaj za napuhavanje kako bi zauzimao manje prostora tijekom transporta kombijem. Bitno je i označiti vreću, podmetač i jastuk imenom i prezimenom kako se ne bi zagubili u svoj prtljazi.

Medicinska pratnja obično ima nekakve tablete protiv bolova i sl., no antibiotike ćete si morati sami nositi ukoliko vam trebaju. Stoga, ako bolujete od nekakvih bolesti koje zahtijevaju lijekove, ne zaboravite ponijeti sve potrebno. Bilo bi dobro da imate i kod sebe neke tablete za bolove, protiv mučnine u putu, kremu protiv žuljeva i sl. ako slučajno zatrebaju.

Uskoro slijedi nastavak ove trilogije. 🙂

3 Comments

  1. prelažem vam i policu zdrastvenog osiguranja… nije skupo…a dobro dođe… nikad se nezna… nedaj Bože…

    mir i dobro

  2. prava poniznost je ici bez podloska! neistinita je tvrdnja da poslije bole leda, no uvijek postoji mogucnost klizanja u vreci i budenja nasred dvorane 😛

  3. opasnost od buđenja nasred dvorane ili na necijem podlosku postoji i ako ti nemas svoj 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)