Informacije za susret s Papom – “Zajedno u Kristu”

Donosimo neke bitne informacije za susret sa sv. Ocem koji će se održati 4. i 5. lipnja.

Prometna regulacija

Program na Trgu bana Josipa Jelačića

― Poseban zabavni program, festival mladih, obogaćen pjesmom i plesom započinje u 11 h u parku Zrinjevac. Tamo će do 14 h čekati dvanaestorica apostola te hrvatski sveci i blaženici, a mladi će moći papi Benediktu XVI. napisati poruku ili nešto naslikati.

― Trg bana Josipa Jelačića otvara se u 13 h i u prostor Trga moći će ući samo mladi s ulaznicama. Preporučamo da se počne ulaziti oko 14.30 h, budući da na Trgu neće biti mnogo mjesta. Nakon 18 h ulaz na Trg bana Josipa Jelačića više neće biti moguć.

― Pretprogram započinje u 16.30 h, a bit će prožet slavljeničkim i molitvenim ozračjem. Pjevat će Nadbiskupijski zbor mladih, uz bend i posebno za ovu prigodu sastavljen komorni orkestar. Ples će animirati Salezijanska mladež, a u samom programu sudjelovat će i mladi iz Slavonije, Splita, s Krka, iz zajednice Cenacolo, bogoslovi, redovnice, narodne nošnje.

― Na Trg bana Josipa Jelačića bit će moguć pristup isključivo s ulaznicama i na ulazima koji su označeni na ulaznicama: Ilica; Gajeva; Praška; Jurišićeva/Petrinjska; Pod zidom/Harmica.

― Trg bana Josipa Jelačića je podijeljen u tri polja (crveno, ljubičasto i žuto). Kada mladi uđu na prostor Trga neće se više moći izlaziti i nije moguće premještanje iz jednog polja u drugo.

― Na prostor ispred katedrale, gdje mogu doći svi oni koji nemaju ulaznice, pristup će biti moguć ulicom Kaptol i kroz Staru Vlašku. Preko Trga bana Josipa Jelačića neće se moći doći ispred katedrale.

― Trg će biti ispunjen mnogobrojnim mladima, pa je potrebno biti strpljiv i poštovati upute redara.

― Dolazak pape Benedikta XVI. na Trg bana Josipa Jelačića očekuje se oko 19.30 h. U jednom dijelu programa, za vrijeme klanjanja predviđeni su trenuci tišine.

― Nakon što Papa napusti Trg bana Josipa Jelačića oko 21 h, program će se do 22 h nastaviti uz pjesmu i ples, kada je predviđen završetak programa.

Što se smije unositi na Trg i Hipodrom?
― Nije dopušteno unositi alkohol, metalne predmete, oružje, staklene boce, kišobrane i sve čime bi se mogla nekome nanijeti ozljeda. Takve predmete policija će na ulazu u štićeni prostor oduzimati.

― Na štićeni prostor na Trgu neće biti dopušteno unositi natpise župa i transparente na šiljatim i tupim predmetima.

― Smije se unositi hrana koja nije podložna brzom kvarenju i voda u prozirnim plastičnim bocama.

― Smije se unijeti podmetač za sjedenje, sklopivi stolčić ili slično (samo za Hipodrom).

― Preporučujemo mladima da nose samo ono što im je nužno potrebno, kako se zbog viška stvari ne bi odugovlačio pregled i ulaz.

― Preporučujemo mladima da ponesu sa sobom neko pokrivalo za glavu za slučaj jakog sunca i da za slučaj kiše nabave kišne kabanice, najbolje one za jednokratnu uporabu.

Program na Hipodromu

– Na Hipodrom će se moći ulaziti već od pola noći. Od 3 h počinje pretprogram ispunjen molitvama, pjesmama i meditativnim tekstovima. Preporuča se svima da dođu što ranije, kako se ne bi u zadnjim satima stvarala prevelika gužva na ulazima. Osim toga oni koji ranije dođu bit će bliže oltaru! Bilo bi dobro da do 8 h svi vjernici budu na svojim mjestima. Ulaznice su označene bojom i brojem polja.

Što obvezno ponijeti?

― Ulaznicu za subotnje bdijenje

― Ulaznicu za nedjeljnu misu

― Osobnu iskaznicu

― Zdravstvenu iskaznicu

― Višeslojnu odjeću (za jako toplo vrijeme, eventualnu kišu te moguće niže večernje temperature)

― Podložak za sjediti

― Vodu u plastičnim prozirnim bocama

Također, preporučamo da naučite ples kojeg je pripremila Salezijanska mladež kako bi svi zajedno na trgu mogli plesati. Ples možete vidjeti ovdje:

Vidimo se u subotu! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)