Prva obećanja Frame Leopold Bogdan Mandić

Nakon godinu dana pripreme, stigao je i taj dan 28. svibnja, dan naših prvih obećanja. Sve je izgledalo tako nestvarno, dok nije došao taj : “Evo me!“ kada smo konačno prihvatili odgovornost puta franjevačkog poziva. Obnovili smo zajedno svoja krsna obećanja i obećali da ćemo kroz godinu dana posvetiti svoju mladost Isusu Kristu živeći njegovo evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži.

 

Devet nas je obećanika: Marko Bertić, Ante Čabraja, Anita Jerković, Jasmina Kodrnja, Domagoj Rogina, Mihovil Rogina, Ivan Sigmund, Fran Topić i Mia Topić. Svi smo imali osmijeh od uha do uha koji nam nitko nije mogao izbrisati. Bio je predivan osjećaj vidjeti tolike framaše iz drugih bratstava koji su nas došli podržati i podijeliti s nama taj veličanstveni trenutak.

Svi su nam dosad govorili da im prva obećanja uvijek ostaju u sjećanju, a sad ih i razumijem. Toliko osjećaja koje ne mogu ni riječima opisati, tolike lijepe uspomene koje će ostati dugo iza svega ovoga.

Ovo je za nas tek bio početak onoga što nas dalje čeka, da budemo ustrajni u svome djelovanju, ponizni, a opet veliki jer smo okupljeni u Isusu Kristu.

Ovom prilikom htjela bi zahvaliti u ime svih nas zboru i sviračima koji su nas pratili, fra Milanu i fra Igoru koji su uveličali naše slavlje, a pogotovo Mihaeli Rajič, našoj područnoj predsjednici i naravno našem duhovnom asistentu fra Ivici Vrbiću bez kojeg ovo sve ne bi bilo moguće te svima vama koji ste nas došli podržati.

Bog vas sve blagoslovio!

 

Anita Jerković, Frama Zagreb – LBM

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)