Četvrta nedjelja došašća: Zapaliti svijeću mira

Nedjelju po nedjelju došli smo i do zadnje nedjelje došašća, do zadnje svijeće – mira. Teško je zapravo zadržati taj mir i vjeru u sebi kada su oko nas požari, pandemija, potresi i događaji koji svakome ponaosob narušavaju mir. Gospodin nam ove nedjelje govori da se ne brinemo, jer samo od Njega dolazi onaj istinski, trajni mir. Dolazak Isusa na ovaj svijet donosi nam mir u srcu, koji je najpotrebniji. Sam nam je Isus rekao: „Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!“

Sjetimo se, da u ovom teškom razdoblju On gleda na svakoga od nas i pomno pazi na svoju djecu. Gleda nas s milosrđem i ljubavlju, iako smo često nevjerni i sumnjičavi. Govori nam da imamo mjesto u njegovu srcu, te da što god da se na ovom svijetu događa, ne može se usporediti sa srećom i mirom koji nas iščekuje! Budimo mirni i strpljivi po uzoru na našu Majku Mariju, koja je cijelim svojim bićem vjerovala Gospodinu i prepustila da On vodi njezine putove života. Neka nam ona bude primjer u predanosti i vjernosti Ocu.

Budimo spremni za susret s Gospodinom u srcu. Ove godine Božić jest „drugačiji“ ali bi mogao biti vrlo plodonosan. Teška je situacija u kojoj ne možemo zajedno pjevati i slaviti Njegov dolazak, družiti se s framašima na adventu i razmjenjivati darove pastira i ovčica, ali neka nam ona bude na izgradnju. Ovog Božića pozovi malog Isusa u svoje srce, u svoj dom. On neće gledati imaš li najsvjetlucaviji bor u kvartu, ili koliko vrsta kolača imaš na stolu. Gledat će tvoju ljubav prema drugima, tvoju spremnost na pomaganje onima u potrebi! Božić koji slavimo u srcu daleko je bitniji i ljepši od svih svjetlucavih ulica i borova.

Za kraj, kada si posvijestimo da smo djeca Božja, da Onaj koji nas je stvorio ima plan za nas, da nas neizmjerno Ljubi i čuva nas – teško je ne osjetiti mir, zar ne? Ovog Božića Mu vjeruj. Vjeruj da će i ovo sve proći i donijeti plodove! Vjeruj da se isplati nekada trpjeti. Svi željno iščekujemo Mir koji nam donosi Spasiteljevo rođenje. Podijeli taj mir s drugima – s onima koji u Boga ne vjeruju ili ga ne priznaju. Pričaj im o Njegovoj ljubavi i spremnosti! Daj ima tračak Nade, Ljubavi, Radosti i Mira! Jednom ćemo opet slaviti potpuni oprost u Asizu, hodati i pjevati u šest ujutro po ulici, plesati Framu i upoznavati druge framaše. Vjeruj!

Mir i dobro!

Petra Justić

Frama Našice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)