Najava: Framasong 2020.

Već dugo najavljivan događaj – Framasong – prošao je kroz mnoge izmjene u samom planiranju; no nije li sve u ovoj godini imalo isti put?

Uz sve nove mjere koje su utjecale na održavanje ovog festivala, organizator Luka Grgić uspio je napraviti festival “Framasong od doma”. Mnoge Frame su sudjelovale, mnogi su pokazali svoju kreativnost i ljubav prema vjeri i zajedništvu. Neke stvari su otkazane, neke neplanirano dodane – no sve je to dio “korona-godine”.

Ono što očekuje gledatelje je: različite izvedbe Frama, kako ovih unutar granica tako i onih van granica Republike Hrvatske. Ideje snimanja je od doma tako da je sve tim tijekom i išlo. Koliko god različitosti ima unutar ovog festivala toliko i sličnosti.

Razgovarali smo s Lukom, nacionalnim potpredsjednikom hrvatske Frame, i saznali neke važne i zanimljive informacije o ovogodišnjem Framasongu.

Bok, Luka! Možeš li nam se ukratko predstaviti?

“Ja sam Luka Grgić, voditelj formacije u mjesnom bratstvu Sveti Duh, a ujedno sam i izvršni producent Framasonga već treći put.”

Koji je ovo Framasong po redu?

“Ovo je trebala biti treća godina Framasonga da se održao u originalnom planu. Nažalost, zbog svih mjera smo bili primorani ga otkazati unatoč svim naporima čitave Frame da ga nekako izguramo.”

Na koji način će se održati Framasong?

“Ove godine umjesto Framasonga kao festivala, stvaramo posebnu emisiju „Framasong od doma” koju smo radili u suradnji s deset Frama iz cijele Hrvatske ali i Bosne i Hercegovine, Slovenije i Njemačke. Ukupno, dakle, jedanaest Frama je u emisiji i oni su nam svi snimili svoje kreativne izvedbe divnih pjesama. Također smo maknuli natjecateljski dio jer nismo mogli omogućiti svima jednake uvijete i šanse. Emisija će se emitirati u subotu 19. prosinca u 20:00 na našem YouTube kanalu.”

S kojim si se izazovima suočio tijekom organizacije?

“Pa moram priznati da je bilo jako puno izazova ove godine s obzirom na COVID-19 i koronavirus. Konstantno smo morali otkazivati nešto, prebacivati, reorganizirati, provjeravati je li sve po mjerama, uskladiti što nije, itd. Tako da ove godine je jako jako puno prepreka bilo i to je ono što je dovelo do toga da smo ove godine „od doma”. To je bilo jedino rješenje.”

Kako si zadovoljan ovogodišnjim Framasongom?

“S obzirom na 2020. godinu u kojoj ga organiziramo, mislim da bi trebali svi biti zadovoljni i ponosni sami na sebe jer je dosta framaša sudjelovalo u izradi ove emisije. Mislim da će to biti jako slatko gledati u subotu, a malo ćemo se i nasmijati. To je bitno. Bar da se i preko YouTubea okupimo i slavimo Gospodina pjesmom.

Što ti se više sviđa – Framasong uživo ili Framasong od doma?

“Uživo. Definitivno uživo. Fale mi ta druženja uživo, probe, stresiranje oko nastupa i sl. Lakoća kojom u live festivalu greške, nedostatke i sl. možeš ispraviti je super, dok se emisiju cijelu snima ponovo ako nešto ne štima. Tako da definitivno jedva čekam Framasong 2021.”

Hvala ti, Luka, na ovom intervjuu! I mi se nadamo da ćemo iduće godine imati Framasong uživo. A do tada pozivamo sve da gledaju Framasong u subotu navečer! Mir i dobro!

Josipa Kraljević i Laura Lazić,
Frama Zagreb – Sveti Duh

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)