Zagrebačko područno bratstvo ima novo vijeće!

Sudionici VII. izborne skupštine Zagrebačkog područnog bratstva Frame u samostanu Župe Predragocjene Krvi Isusove u…

Posted by Zagrebačko područno bratstvo Frame on 24. listopad 2015

U petak, 23.10.2015., nešto iza 17 sati, započela je XXI. redovna te VIII. izborna skupština Zagrebačkoga područnog bratstva Frame na zagrebačkom Kozari Boku. Za početak, kratko smo se pomolili, a predsjednica na odlasku Tanja Radman u ime područnog vijeća pozdravila nas je i svaki član se predstavio imenom i prezimenom te rekao iz kojeg bratstva dolazi.

Uslijedilo je usvajanje zapisnika s posljednje skupštine i potom je krenuo osvrt područnog vijeća na sve što su učinili za naše područje u posljednje dvije godine svoga mandata. Tek kad vidiš nekakve statistike i napismeno sve što se događalo proteklih godina, shvatiš koliko toga je zapravo bilo i gdje smo sve imali priliku susresti se i upoznati.

Ovim putem još jednom zahvaljujem, vjerujem, u ime čitavoga područja, starom područnom vijeću na svemu što je učinilo za nas i za svaku minutu provedenu brinući se za naša mala i velika bratstva. Svima redom – Tanja, Marina, Domagoj, Ivana, Anamarija, Filipe i Ante – hvala vama i Bogu hvala na vašem trudu i strpljenju!

Kroz idućih nekoliko minuta, Tanja i područni asistent fra Filip Đurđević ukratko su nam prenijeli zaključke s Nacionalne skupštine na kojoj je, između ostaloga, odlučeno da sljedeće godine, zbog Nacionalnog susreta Frame u Čakovcu i Svjetskog dana te susreta mladih u Krakowu, neće biti Hoda Frame u obliku kakav je postojao.

Umjesto toga, planirano je Nacionalno hodočašće Frame u Asiz, ali o tome će puno više riječi biti u idućim mjesecima, s točnim informacijama i podacima. Oko 18 sati lagano smo se uputili prema crkvi gdje smo molili krunicu i pripremali se za svetu misu. Predvodio ju je novi područni duhovni asistent fra Mijo Šarčević i jako nas je lijepo sve podsjetio i pozvao na poniznost te se osvrnuo na molitvu za izbore koji su nas očekivali sljedeći dan.

Poslije mise rasporedili smo se u skupine u kojima smo razgovarali o osobinama koje svaki vijećnik treba posjedovati i pobliže pričali o službi pojedinog vijećnika. Sljedeći dan na plenumu najviše se pričalo o strpljivosti, volji, vjeri, ljubavi te hrabrosti za obnašanje službe vijećnika. Večer smo priveli kraju klanjanjem u crkvi koje je predvodio fra Péter Dezső, a bilo je nadahnuto posvješćivanjem samih sebe, svojih vrlina i mana te svojih mogućnosti, ali ponajprije svojem predanju Bogu i Njegovomu vodstvu.

Drugi dan područne skupštine započeo je u 7:30 molitvom jutarnje nakon koje smo se osvrnuli na događanja u sljedećih godinu dana, dogovorili datume obećanja, izbora, bratskih pohoda, škola animatora i sl. Prije polaska na svetu misu, predsjednica je još jednom zahvalila na suradnji s područnim vijećem protekle dvije godine i potaknula da još bolje surađujemo s vijećem koje će biti izabrano. Svetu misu predvodio je fra Franjo Vuk, duhovni asistent Frame Kozari bok.

Nakon svete mise, dolaskom članova Nacionalnog vijeća, Antonija Šarina i Marte Radoš, započeli su izbori. Obećanjem da ćemo glasati savjesno i zazivom Duha Svetoga, nakon Evanđelja i kratke propovijedi fra Filipa, čitale su se službe, rečeno je što svaka služba obuhvaća, a područno je vijeće iznijelo neke dodatne dužnosti. Pročitani su potom kandidati koji su prihvatili kandidature i, nakon otprilike dva sata, kao novi područni vijećnici izabrani su:

    • predsjednica – Karla Grgić (Frama Zagreb – Dubrava)
    • potpredsjednica –  Lucija Ivanović (Frama Zagreb – Kaptol)
    • voditeljica formacije – Anamaria Marić (Frama Zagreb – Sveti Mihael)
    • tajnik – Jurica Hrbud (Frama Klanjec)
    • blagajnica – Mirna Alvir (Frama Zagreb – Siget)
    • vijećnici – Marija Đurić (Frama Zagreb – Majka Božja Lurdska) i
      Pavao Križić (Frama Zagreb – Dubrava)

Novopečeni vijećnici još su jednom potvrdili da prihvaćaju službe, fra Filip je izmolio blagoslov nad njima i nakon toga još je jedna područna skupština službeno završena.

U ime novoizabranog područnog vijeća, ovim putem zahvaljujem svim sudionicima na iskazanom povjerenju i stavljamo se u vaše molitve da stvarno sve ono što činimo bude na dobrobit svakoga od nas i po Božjoj volji!

Mirna Alvir, područna blagajnica, Frama Siget