Obećanja Frame Rijeka – Žabica

10888373_1005479929466717_2127041692309510906_n

Par dana pred naša obećanja, održali smo kratku duhovnu obnovu u našoj crkvi Gospe Lurdske, a sastojala se od večernjih euharistijskih slavlja i klanjanja u četvrtak.

U subotu, 24. siječnja, na blagdan sv. Franje Saleškog, u riječkoj kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske, održala su se obećanja Frame Žabica, u kojima je jedan novoobećanik po prvi put izrekao “Evo me”, dok je šestero obećanika obnovilo svoja obećanja.

Svetu misu je predvodio naš duhovni asistent fra Antonio Lovrić, uz podršku dvojice naših kapucina: fra Eugena Pavleka i fra Stanka Dodiga, te dvojice duhovnih asistenata iz susjednih mjesnih bratstava Frame Krnjeva i Trsata: fra Božidara Šustića i fra Tomislava Faletara. Također su nas podržala i naša braća i sestre s Frame Krnjevo, Frame Trsat i našeg mjesnog bratstva OFS-a. Također nas je pjesmom pratio župni zbor mladih „VIS Osmijeh“.

Pred kraj misnog slavlja, fra Stanko je održao propovijed, kojom nam je dao poticajne riječi po kojim ćemo ustrajati na daljnjem rastu i življenju Evanđelja po uzoru na sv. Franju. Zatim je naša mjesna predsjednica Marija Begović pozdravila i zahvalila svima nazočnima. Nakon naše predsjednice, i naš župnik, fra Eugen, je održao prigodni govor.

Nakon svete mise, uslijedila je zakuska i program s igrama, u kojemu smo se bolje upoznavali i zabavljali  s framaškom braćom i sestrama iz drugih bratstava. I ovim putem se zahvaljujemo svima koji su upotpunili slavlje naših obećanja.

Želimo vam mir i dobro! 🙂

Adriano Kurtović, Frama Rijeka – Žabica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)