FOTO: Prva primanja u Frami Sesvetska Sopnica

U nedjelju, 10. lipnja 2012. godine, mladi koji se okupljaju pri samostanu i crkvi Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici, po prvi puta slavili su obred primanja u bratstvo Franjevačke mladeži.

Tako je započelo živjeti i djelovati još jedno bratstvo Frame u našem Područnom bratstvu, te povećalo broj Frama grada Zagreba za još jednog dragocjenog člana. Euharistiju je  predvodio fra Stipo Karajica, mjesni duhovni asistent Frame Sesvetska Sopnica, u zajedništvu s još nekoliko mjesnih asistenata Frame iz našeg područja. Bili su prisutni i mnogi članovi Frama Grada Zagreba, ali i šire. Svi su zajedno podržali ove mlade i u zajedništvu s njima proveli radosne trenutke.

Osnivanjem bratstva Frame Sesvetska Sopnica Zagrebačko područno bratstvo dobilo je po prvi puta mjesnog asistenta Reda manje braće koji je član Provincije Bosne Srebrne. Tako su sada na razini Grada Zagreba u osobama asistenata prisutne obje franjevačke provincije Bosne i Hercegovine. Ova raznolikost nas obogaćuje i doprinosi uzajamnosti služenja koju Crkva daje nama mladima po službi duhovnih asistenata u našem Zagrebačkom područnom bratstvu.

Vjerujemo kako će i ova Frama svojim djelovanjem svjedočiti zajedništvo i radost, a mi ih stavljamo u svoje molitve, da ih Gospodin blagoslovi i vodi na njihovom putu prema prvim obećanjima.

Tanja Radman,
predsjednica Zagrebačkoga područnog bratstva Frame

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)