Obećanja Frame sveti Mihael

Stres, kušnje i užurbanost najbolje su riječi kojima bih opisala tjedan prije obećanja. Znate ono kada se pokušavate sabrati i pripremiti se najbolje što možete za jedan tako važan trenutak, ali vam je glava kao balon? Mislim da smo se svi već suočili s time, ali to nam daje potvrdu odozgora da smo na ispitu vjernosti jer kao što kaže Sveti Jakov apostol: „Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću.“ (Jak 1, 2-3)

U subotu, dan prije tako velikog dana, otišla sam na svetu ispovijed i Svetu Misu i nakon toga je sav teret, svaka kušnja i svaka poteškoća samo isparila i pretvorila se u neizmjernu radost i iščekivanje. Svaka briga oko organizacije, hrane i prostora prošla je i bila je predana u Gospodnje ruke.

U nedjelju, 27. studenog 2021., sedmero mladih odlučilo je dati, tj. obnoviti, svoja obećanja življenja u bratstvu. Sedmero mladih ušlo je u crkvu s licitarima u rukama na kojima je bilo sedam darova Duha Svetoga. Licitari su uzeti simbolički kako bismo se prisjetili jednih od prvih obećanja naše Frame na kojima su također bili licitari te su još stoga bila jubilarna deseta obećanja u našem bratstvu. Pod geslom „Posveti sebe i posvetit ćeš društvo!“ (koje je citat svetog Franje Asiškog) i u duhu prve nedjelje došašća, proslavljeno je misno slavlje koje je vodio naš duhovni asistent fra Dejan Lecić u koncelebraciji s fra Josipom Ćibarićem.

Božja providnost opet se pokazala na djelu pa nije nedostajalo ni hrane, a prostor je zamijenjen vanjskim šatorom jer vani nije bilo toliko hladno.

Hvala dragom Gospodinu što nas je doveo do toga dana i što se proslavio u nama kroz svoja čudesna djela!
Hvala svakom framašu na molitvi za nas, svakom trećorecu, svakom župljaninu i našem duhovnom asistentu fra Dejanu koji je sebe utkao u ovaj događaj!

Preporučujemo se u vaše molitve kako bismo doista slijedili Krista po primjeru našeg Serafskog Oca i kako bismo doista bili moderni apostoli i sveci ovoga vremena.

Mir i dobro! +

Mihaela Dodić, Frama sveti Mihael

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.