Obećanja i primanja Frame Gospe od Pojišana Split

Ovu subotu, 6. studenog, smo u našoj Frami imali pod večernjom Svetom Misom obećanja, a prije mise smo u naše bratstvo primili nova 2 člana. Ove godine naša Frama Gospe od Pojišana obilježava 20 godina svoga postojanja što je ujedno bio i razlog malo većeg slavlja u našoj Frami.

Na svetoj Misi, ali i kasnije na samom druženju, pridružili su nam se framaši iz ostalih Frama našega grada te svojim dolaskom obogatili slavlje naših primanja i obećanja. Kao što i kaže geslo na majicama naše frame „Sve moje – tvoje je” (Lk 15,31), tako su i naši framaši odlučili truditi se živjeti po primjeru svetog Franje služeći Bogu i bližnjima. Pod svetom misom je 7 framaša obnovilo svoja obećanja, a 5 ih je prvi put dalo obećanje odnosno svoje Evo me! življenju Evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži kroz godinu dana.

Svetu misu su predvodili naš duhovni asistent i župnik naše župe fra Antonio Lovrić. U propovijedi nam se obratio naš fra Žarko Lucić koji nam je uputio lijepe riječi i čestitke povodom obećanja te nas potaknuo da i dalje nasljedujemo primjer svetoga Franje u svemu što radimo (škola, fakultet, posao, sport) te da kao mladi nositelji Kristove riječi uvijek budemo radosni i prepoznatljivi po posebnom franjevačkom duhu.

Magdalena Roić, Frama Split – Gospa od Pojišana

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)