Obećanja Frame Beč

U subotu, 23. listopada 2021., sedmero članova Frame Beč odlučilo je slijediti Krista po uzoru na svetoga Franju. Uz geslo „Kušajte i vidite kako je dobar Gospodin!“ (Ps 34,9) izrekli smo svoje „Evo me!“.

Za obećanja smo se pripremali duhovnom obnovom koju je vodio naš duhovni asistent fra Ivica Janjić na kojoj smo se kroz različite aktivnosti, poput Lectio Divina, duhovno pripremali za obećanja.

Svetu misu u 18 sati predvodio je fra Ivica Janjić u koncelebraciji s fra Josipom Ćibarićem. Fra Josip nas je u svojoj propovijedi podsjetio da nas drži samo vjera i da nikada ne zaboravimo ovu crkvu, ovaj oltar i ovaj trenutak kada smo obećali Bogu da ćemo kroz godinu dana živjeti po uzoru na svetog Franju, crpeći snagu iz Euharistije uz zagovor Blažene Djevice Marije. Svetu misu i obred obećanja ukrasilo je i pjevanje našeg zbora mladih Laudamus.

Jako puno nam je značila i prisutnost drugih Frama zagrebačkog područja, što prošle godine zbog pandemije koronavirusa nije bilo moguće. Petero nas je dalo obećanja po prvi put, a dvoje je obnovilo svoja obećanja. Nakon svete mise svi smo se uputili u našu župnu dvoranu, gdje smo se, nakon premijere našega filma, svi zajedno družili uz pjesmu, jelo i piće.

Josipa Ivanović, Frama Beč

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.