Obećanja Frame Virovitica

U subotu, 25. rujna, jedanaestero članova Frame Virovitica odlučilo je slijediti Krista po uzoru na svetoga Franju. Uz geslo „Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist“ (Gal 2, 20) izrekli smo svoje „Evo me!“, otvarajući srce Bogu.

Na svetoj misi, koja je započela u 18:30, obećali smo uvijek pomagati i ljubiti druge te biti svjetlo ovoga svijeta. Obred obećanja proslavili smo uz pjesmu i puno emocija, a naš duhovni asistent fra Marino Kuzminski održao je ohrabrujuću propovijed. Ovom važnom trenutku prisustvovale su i druga bratstva zagrebačkog područja, što nam je mnogo značilo. Šestero nas je dalo obećanja prvi put, a petero ih je obnavljalo. Nakon svete mise uputili smo se u dvoranu sv. Franje gdje smo se svi zajedno družili uz jelo i piće.


Budući da sam prvi puta davala obećanja, za mene je ovaj dan bio jako emotivan. Osjećaj Božje ljubavi bio je neopisiv te sam dobila dugotrajne snage za sve poteškoće koje me očekuju kao vjernika. Ovo je zaista bilo nešto posebno što će me gurati naprijed i motivirati me da budem što bolja.

Svi smo zahvalni dragom Bogu na braći i sestrama koje nam je dao te svoj braći i sestrama iz drugih Frama koji su došli pružiti nam podršku.

Lorena Majdak, Frama Virovitica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *